Сензациите в пресата: ЦСКА отряза китайци за Каранга, Обертан се контузи

Надъхват Ботев с пачки за мача в Разград, Локо Пд с нов капитан, Мисиджан се разсърдил заради корейци, Владо Стоянов започна раздвижване и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА отряза китайци за Каранга, Обертан се контузи

Сензациите в пресата днес, неделя, 17 септември 2017 година:

„Меридиан мач”: Дядо Ванчо е новият капитан на Локо (Пд)

Ванчо Траянов е новият капитан на Локо (Пд). По информация на "Меридиан Мач" 39-го-дишният ветеран ще сложи лентата в днешния мач със Славия, а и занапред, след като от състава бе отстранен Дани Кики. Нападателят пое диригентската палка от големия си приятел Мартин Камбуров, след като легендата на "смърфо-вете" влезе в открит конфликт с Христо Крушарски и си тръгна, за да заиграе в Берое. В крайна сметка обаче и Кики си стегна багажа. По информация на "Меридиан Мач" със сигурност Кики няма да играе футбол до Нова година. Това е факт по две причини. Първо, дори да разтрогне договора си сега, няма да има право да подпише с нов тим докато не отвори трансферният прозорец. Втората е, че в Локо връщане на зад няма. 

„Тема спорт”: „Червените” отказали оферта за Каранга от Китай 

ЦСКА е отхвърлил наскоро оферта от Китай за нападателя Фернандо Каранга, разбра "Тема Спорт". Голмайсторът е бил искан от клуб, състезаващ се във Втора дивизия на азиатската страна, но предложената сума далеч не е удовлетворявала армейците. Затова и те са прекратили бързо разговорите за Каранга. На този етап към бразилеца има голям интерес, но не и достатъчно добри предложения. Освен това в ЦСКА искат да запазят Каранга поне до края на сезона. Червените обаче се оглеждат за още един централен нападател, който да е конкуренция на бразилеца. Те опитаха да привлекат такъв през лятото, но удариха на камък. Както "Тема Спорт" съобщи, ЦСКА обмисляше ангажирането на бразилеца Рафаеле Делаторе (собственост на Атлетико Паранаензе) за върха на атаката. Армейците обаче са искали кариоката първо да мине проби, тъй като са имали съмнения около функционалното му състояние - той се е възстановявал от мускулна травма в последния месец и половина. Играчът отказал тестове и така трансферът му в ЦСКА пропаднал.

„Тема спорт”: Обертан с контузия от мача със Септември
Офанзивният халф на Левски Габриел Обертан е с контузия от мача със Септември София. В 89-ата минута французинът реализира дебютния си гол за сините, правейки резултата 2:0. Той се разписа след индивидуален рейд. Веднага след попадението Обертан направи знак към резервната скамейка, че иска да бъде заменен. Вместо него на игрището се появи сънародникът му Антони Белмонт - това бе негов първи двубой за тима от „Герена". "Обертан има пренапрежение в мускулите. Ще му направим изследвания, но мислим, че не е нищо сериозно", коментираха от щаба на сините. Възможно е Обертан да бъде съхранен в двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Ботев Гълъбово. Мачът срещу втородивизионния тим е във вторник, 19 септември, от 19:00 часа на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

„24 часа”: Владо Стоянов започна раздвижване на крака, Мисиджан се разсърдил заради корейци

Националът Владислав Стоянов е започнал да раздвижва крака си. Вратарят отсъства вече дълго време, след като се нарани по време на лагер на държавния ни тим за световните квалификации. Стражът на „Лудогорец" прекарва времето си между клиниката в Барселона, където се лекува, и такава в София, където прави раздвижването. Оптимистичната прогноза за него е да започне евентуално зимната подготовка с „Лудогорец". В противен случай ще трябва да изчака до лятото, за да се появи отново на вратата. Наставникът на разградчани Димитър Димитров-Херо планира сериозни размествания в състава още за зимната пауза. Той е набелязал поне 6 човека, с които клубът трябва да се раздели. Сред тях е със сигурност Върджил Мисиджан, който бе свален от самолета за Истанбул, след като категорично отказал да преподпише договора си. Той се бил разсърдил, след като за него била получена оферта за доста сериозни пари от Република Корея. Шефовете на „Лудогорец" обаче били категорични, че сумата за клуба е прекалено малка и заради това я отхвърлили. Мисиджан отдавна иска да се махне от Разград и това го обидило. Заради това и отказал да поднови контракта си. Абел Анисе също е с изтичащ договор и ще му се търси спешно нов отбор. Вече били набелязани и новите попълнения, като вече били водени преговори с тях през лятото, но до трансфер не се стигнало. Сега обаче вече всички са с изяснени позиции и трябвало да стане по-лесно. Със сигурност съставът на разградчани ще бъде сериозно подменен.

„Меридиан мач”: Надъхват Ботев с пачки за мача в Разград

Внушителни премии получиха футболистите на Ботев за победата над Левски. Точно преди тренировката президентът в оставка Ангел Палийски раздаде пари в Коматево и зарадва треньора Николай Киров и възпитаниците му. Според близки до ръководството Палийски е раздал отборна премия от 40 000 лева. Така началникът за пореден път спази обещанието си, коментираха в южния пловдивски квартал. Добри премии за равенството с Левски преди няколко кръга получиха и от Локо (Пд).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки