Далаклиев подкрепи възраждането на турнира за купа "Плевен"

Това съобщиха от баскетболен клуб Спартак

Далаклиев подкрепи възраждането на турнира за купа "Плевен"

Детелин Далаклиев подкрепи възстановяването на баскетболния турнир за купа "Плевен".

Това съобщиха от баскетболен клуб Спартак - Плевен.

Последният засега български световен шампион в бокса ще се срещне с плевенчани в първия ден на турнира в зала "Балканстрой".

Баскетболното спортно събитие се възстановява по инициатива на старши треньора на Спартак-Плевен Александър Дяковски и е посветено на 140-годишнината от Плевенската епопея. Идеята е да продължи всяка година по това време. Дяковски е получил подкрепа на спонсори за финансирането на състезанието. Както той обяви в пресклуба на БТА празникът на баскетбола ще се състои на 20 и 21 септември /сряда и четвъртък/ със срещи между четири отбора.

Освен домакините от Спартак, гости ще бъдат Левски със завърналия се негов атрактивен треньор Тити Папазов, Черно море Тича - Варна, с треньор Дарин Великов, който плевенчани помнят с неговите изяви за баскетбола на Плевен, и Академик Бултекс 99, с треньор Асен Николов, "който много се обича с плевенската публика", добави Дяковски. Двубоите ще бъдат с часове от 18.00 и 20.30 часа в двата дни.

За настроението в залата на 20 септември ще допринесе участието на Люси Дяковска.

Билетите ще се продават на касата на зала "Балканстрой" на цена от 5 лева, като ще важат за двете срещи от деня.

В сряда /20 септември/ от 18.00 часа ще се срещнат Левски - Академик Бултекс 99, а от 20.30 - Спартак Плевен - Черно море Тича.

В четвъртък /21 септември/ от 18.00 часа ще бъде мачът за третото място, а от 20.30 часа - финалът.

Организаторите са осигурили награди, каза Александър Дяковски. Той изрази увереност, че турнирът ще бъде подкрепен от многобройната баскетболна публика на Плевен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки