СКАНДАЛНО! Железа, тръби и бутилки по вратаря на Славия не спряха "белите" да превземат "Лаута" (ВИДЕО)

Славия победи Локомотив (Пд) с 2:1

СКАНДАЛНО! Железа, тръби и бутилки по вратаря на Славия не спряха "белите" да превземат "Лаута" (ВИДЕО)

Славия победи като гост Локомотив (Пловдив). „Белите” се наложиха с 2:1. „Смърфовете” определено могат да съжаляват за поражението, след като особено през първото полувреме имаха тотално надмощие, но направиха куп пропуски.

 

Освен с победата на столичани, двубоят ще се запомни и с грозните сцени по трибуните на „Лаута”. Двубоят бе прекъснат за няколко минути през втората част, след като фенове на Локомотив обсипаха с куп предмети вратаря на Славия, включително и тръба.

 

Локомотив можеше да поведе след по-малко от 120 секунди игра. Пауло Серджио се справи в наказателното поле с Христов и Абуд, стреля от близко по диагонала, но топката премина на сантиметри до дясната греда. Симеон Райков също бе близо до гол, но мощният му изстрел профуча до левия страничен стълб. Гостите отговориха с далечен и много неточен удар на Стефан Велев. Веселин Марчев също не намери очертанията на вратата от добра позиция.

След половин час игра Симеон Райков падна в наказателното поле. Вместо дузпа, обаче той получи жълт картон за симулация. Ванчо Траянов стреля от дъгата пред наказателното поле, но над напречната греда. В 38-ата минута Ивайло Димитров не успя да отбележи, останал сам срещу вратаря. Дори и да го беше сторил, обаче попадението нямаше да бъде зачетено заради засада.

 

Още в началните секунди на втората част Умарбаев стреля от дистанция, но вратарят на Славия улови. Противно на логиката, Славия поведе от нищото в 47-ата минута. Ванчо Траянов опита да пресече пас, но вместо това изведе в отлична позиция Галин Иванов, Бившият нападател на Левски пък без проблеми откри резултата. 120 секунди по-късно той можеше да нокаутира „смърфовете”, но този път стреля над напречната греда. Това коства скъпо на Славия, тъй като в 56-ата минута домакините изравниха. След центриране отдясно, топката стигна до оставения непокрит Парвиз Умарбаев, който с удар в близкия ъгъл направи 1:1. В 74-ата минута мачът бе прекъснат. Причина станаха действията на феновете на Локомотив, спрямо вратаря на Славия Антониос Стергиакис.

Ултрасите, които бяха точно зад вратата на гостите, започнаха да замерят стража с всевъзможни предмети. Единственото хубаво от цялата ситуация бе, че не се стигна до по-сериозни инциденти, тъй като имаше и по-едри предмети, които полетяха към игрището. В крайна сметка се наложи самият Христо Крушарски да успокоява привържениците, преди двубоят да продължи. В 81-ата минута Пламен Николов фаулира Калоян Кръстев в наказателното поле, за което главният съдия отсъди дузпа в полза на Славия. От бялата точка Ивайло Димитров реализира за 1:2, въпреки че Илко Пиргов успя да докосне топката.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки