Кербер отмъсти на японка в първия кръг в Токио

Радванска отказа да играе в турнира

Кербер отмъсти на японка в първия кръг в Токио

 Бившата номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия) се класира за втория кръг на силния турнир по тенис "Пан Пасифик" в Токио с награден фонд 1 милион долара.

 
Седмата в схемата Кербер се наложи над 19-годишната представителка на домакините и финалистка в надпреварата през миналия сезон Наоми Осака с 6:3, 6:4.
 
Така германката взе реванш за отпадането си от японската тийнейджърка в първия кръг на Откритото първенство на САЩ в края на август.
 
"Срещу нея е много трудно да се играе. Опитвах се да бъде концентрираха върху всяка топка, върху всяко разиграване и да се справя по-добре в сравнение с миналия път. Тя е страхотен играч, тежък съперник. Със сигурност я очаква бляскаво бъдеще", коментира германката.
 
Кербер реализира два безответни пробива в първия сет, а във втората част тя навакса изоставане от 2:4 гейма срещу 44-ата в света.
 
Домакините все пак имаха поводи за радост, след като получилата "уайлд кард" победи Куруми Нара в първия кръг Юлия Путинцева (Казахстан) с 2:6, 6:4, 6:2. 
 
Двукратната шампионка Агниешка Радванска (Полша) пък отказа участие в надпреварата заради вирусно заболяване.
 
Радванска, която беше поставена под номер 6, беше заменена в основната схема от "щастливата губеща" от квалификациите Александра Соснович (Беларус), която ще играе в първия кръг срещу Каролин Гарсия от Франция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки