ЦСКА тръгва с резервите на поход към Купата

Днес стартират 1/16-финалите на турнира

ЦСКА тръгва с резервите на поход към Купата

ЦСКА гостува на Несебър днес от 16:00 часа в 1/16-финал за Купата на България.

Походът на армейците към трофея ще стартира с резервните им футболисти, пише „Тема спорт”.  

Треньорът Стамен Белчев ще прекрои почти целия състав спрямо успеха над Черно море (1:0) на "Тича”.

Първи мач като титуляри за червените ще запишат двете последни летни попълнения - Александър Барт в центъра на защитата и Раул Лое в средата на терена.

С леки здравословни проблеми след двубоя във Варна са Александър Дюлгеров и Станислав Манолев и двамата може да останат извън групата. На вратата след 2 месеца на пейката се завръща Георги Китанов, който заменя Черниаускас. Като бекове пък ще играят двама от младоците в състава - Стойчо Атанасов отдясно и Александър Георгиев отляво. Те записаха по едно участие като титуляри в Първа лига този сезон и оставиха позитивни впечатления в треньорския щаб.

В атака пък почти сигурно ще настъпи пълна промяна. Като централен нападател се очаква да започне Кевин Кубемба, който бе използван в тази роля в контролите на ЦСКА след стартирането на шампионата. Милчо Ангелов пък ще чака шанс от пейката. По дясното крило ще напада Десподов, отляво ще е Меркадо, а зад нападателя по всяка вероятност ще действа Енрике Рафаел. Основни фигури в състава като Тиаго и Каранга пък ще се появят на терена само ако двубоят се завърже сериозно и резултатът е негативен за ЦСКА.

Съперникът Несебър ще излезе с мисията да запази максимално дълго мрежата си суха. Крайморският тим предпочита да контролира събитията на терена, но срещу армейците, било то и с резервите, трудно ще се надиграват. В състава контузен е единствено нападателят Валентин Йосков, но пред старши треньора Николай Жечев има достатъчно опции. Не е изключено шанс като титуляр да бъде даден и на някой младок под 20 г., като в групата ще има поне 3-4 такива.

Любопитно е да се отбележи, че ЦСКА доста често през новия век започва участието си в същинската фаза за Купата на България срещу втородивизионни отбори. Настоящият случай ще е 10-и от 2000 г. насам. В тях обаче армейците само веднъж са стигали до трофея - през 2015/16 г., когато на 1/16-финал отстраняват Нефтохимик (3:1).

Червените са печелили 8 от 10-те сблъсъка, но нито веднъж с повече от 3 гола разлика. През 2000 г. е единственият път, когато бият след продължения -3:2 над Светкавица.

Отпаданията на ЦСКА са две и те са доста пресни - през 2014 г. Монтана, боден от Ферарио Спасов, шокира с 2:1 армейците след продължения. А през миналия сезон Локо Сф отстрани червените със същия резултат, но в редовното време.

Така горчивите спомени на ЦСКА от двубои с втородивизионни съперници на старта на купата са все още живи и в отбора трябва да имат едно наум за днешния сблъсък.

Мачът Несебър – ЦСКА е днес от 16:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт.

Пълна програма на 1/16-финалите за Купата, както и кои мачове ще бъдат излъчвани пряко по телевизията, вижте тук.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки