Сензациите в пресата: Преиграват баскетболен финал, Великов дава почивка на шестима

В Гълъбово са играли срещу ЦСКА, облечен в сини анцузи, Левски без звездите за Купата и още…

Сензациите в пресата: Преиграват баскетболен финал, Великов дава почивка на шестима

Сензациите в пресата днес, вторник, 19 септември 2017 година:

„Меридиан мач”: В Гълъбово са играли срещу ЦСКА, облечен в сини анцузи

За втори път в своята история футболният отбор на Гълъбово ще се изправи срещу единия от двата гранда на българския футбол. В края на 70-години на миналия век на препълнения стадион в града е гостувал ЦСКА, който по това има и Септемврийско знаме в името си. Ботев  пък  по онова време се е казвал Енергетик. Двата отбора са играли контрола, която домакините губят с минималното 1:2. Има обаче нещо уникално в тази среща, футболистите на ЦСКА излизат на терена, облечени със сини анцузи. Мачът се е играл през зимата, а това обяснява анцузите. Нищо обаче не е в състояние да даде логично обяснение защо те са сини.

„Меридиан мач”: Пускат безплатни автобуси за феновете
Ръководството на Ботев Гълъбово направи солиден жест към феновете си преди сблъсъка с Левски за Купата на България. Шефовете уредиха безплатни автобуси да.извозят привържениците на феновете на тима до Стара Загора, където ще се играе срещата. Рейсовете тръгват в 17:00 часа от стадион „Христо Ботев" в Гълъбово. 

„24 часа”: Искат преиграване на баскетболен финал

Ръководството на „Лукойл Академик" подаде контестация след мача за суперкупата с „Берое". Баскетболните шампиони отстъпиха драматично с 85:86, а след срещата обвиниха съперника, че в един момент е използвал петима чужденци едновременно. От „Лукойл Академик" може да имат претенции, че финалът трябва да бъде преигран, но най-вероятно само ще бъде наложена глоба на победителя. Тази седмица ще се събере комисия към федерацията и ще се гледа внимателно запис на въпросния момент от втората част. Десетки хиляди фенове пък се очаква да посрещнат играчите на Словения след историческия триумф на европейското за мъже. Играчите на Игор Кокошков надвиха с 93:85 Сърбия за златните медали. Суперзвездата на Словения и гард на „Маями" Горан Драгич наниза 35 т. и бе избран за най-полезен състезател. 


„Меридиан Мач": Великов дава почивка на шестима и дебют на новия бразилец

Треньорът на Дунав Веселин Великов ще даде почивка на поне шестима от титулярите си в днешния двубой. Със сигурност на пейката ще останат Будинов, Карагерен, Милчев, Божидар Васев, Ларин, както и вратарят Антонов. Великов потвърди пред „Меридиан Мач", че със сигурност ще даде шанс за дебют на новия бразилец Карлуш Едуардо. На мястото на Будинов шанс да води атаката ще получи Димитър Георгиев, който през миналия сезон стана голмайстор на Втора лига с екипа на Локо (София). Капитанът Диян Димов обаче на този етап е безалтернативен и ще води битка с нахъсаните домакини в средата на терена. След двубоя с Верея русенци останаха на лагер в Ягода и ще пътуват днес за двубоя в Марково. Освен Мартин Луков и Христофор Хубчев няма други контузени в тима и задачата пред отбора е да продължи напред и да стигне, колкото се може по-далеч и в тази надпревара.

„Труд”: „Левски" без звездите за Купата на България

„Левски" ще излезе без големите си звезди срещу „Ботев" (Гълъбово) в мача от 1/16- финалите за Купата на България. Делио Роси, треньорът на „сините", ще даде почивка на Габриел Обертан, Жорди Гомес и Давид Яблонски. Тримата са с основна роля за доброто представяне на тима от началото на сезона. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед" има гол и 3 асистенции в „А" група. Юношата на „Барселона" е с 2 попадения и съавтор на други две. Яблонски пък има 3 гола. Триото ще почива срещу „Ботев". Вместо тях, Роси ще даде шанс на други новопривлечени през това лято. Защитникът Холмар Ейолфсон и халфът Антъни Белмонт се очаква да започнат като титуляри. Французинът дебютира, но исландецът все още чака първи минути за „Левски". Твърде вероятно е крилото Жерсон Кабрал също да играе, въпреки че не е готов за цял мач. Тримата бяха привлечени в последните седмици и надеждите свързани с тях са доста големи. Двубоят между „Ботев" (Гълъбово), който е седми във Втора лига, и „Левски" е днес на стадион „Трейс Арена" в Стара Загора.
Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки