Чонгаров се готви за Пьончан на колело в Швейцария

Скиорът направи и първи тренировки на сняг

Чонгаров се готви за Пьончан на колело в Швейцария
Бившият национал по ски алпийски дисциплини Никола Чонгаров, който продължава да преследва олимпийската си мечта, но в нова дисциплина – ски крос, вече направи първи тренировки на сняг.
 
Пловдивчанинът, който носи българското знаме на церемонията по закриването на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., финансира сам подготовката си, като организира за целта две кампании.
 
От последната Чонги, както го наричат в ските, събра 4042 долара. Според плана му парите трябва да му стигнат за два лагера – на Белмекен, който вече приключи и в Швейцария. От няколко дни Никола е на глетчера Саас Фее, където вече успя да направи тренировка на ски. 
 
„Пистите са невероятни и са отворени за всички. Има всякакви трасета - и за алпийски ски, и за останалите дисциплини. Планирам да правя упражнения по трасето за фрийстайл – каране на една ска, без щеки, скокчета и т.н.”, написа във фейсбук за първата си тренировка на сняг Чонгаров.
 
Повечето дни обаче българинът бе неприятно изненадан от лошо време и неработещите заради силния вятър лифтове. Така се наложи в последните 5 дни той да провежда заниманията си главно на колело, спускайки се по екстремни трасета. 
 
„Отново не пуснаха лифтовете нагоре, много вятър има. Подготвям се за предстоящия ски сезон със сериозен приток на адреналин на колелото”, каза ски националът. 
 
Освен на колелото, Никола залага още на силова подготовка и планински преходи.   

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки