Ивет Лалова пред NOVSPORT: Почивката ми носи доста неприятности

Работата със съпруга ми прави връзката ни по-силна, твърди атлетката

Ивет Лалова пред NOVSPORT: Почивката ми носи доста неприятности
Най-добрата ни атлетка Ивет Лалова въобще не мисли за отказване от професионалния спорт.
 
33-годишна красавица продължава да демонстрира страхотна спортна форма и освен това се чувства все по-уверена и силна на пистата, разкри тя пред Novsport.com. 
 
„Много ми харесва да бъда лицето на българската лека атлетика, да бъда сравнявана с икона, да бъда по някакъв начин мотивация за всички деца, които идват след мен. За мен всяка година вече е успешна, защото се радвам на най-хубавите години от кариерата си. Състезавам се с голямо напрежение, защото самата аз имам все по-големи очаквания за себе си. Това, че се чувствам добре и физически, и психически и съм доста по-здрава и стабилна, отколкото, когато съм била на 20 години, ми дава много увереност да продължавам. За това наистина все още не виждам края", сподели Ивет.
 
Как обаче й се получава всичко?
 
„С много обич. С това, че не го правя вече само за себе си, а и за тези деца след мен. Освен това имам и много подкрепа”, обясни Лалова.
Според нея отказването на Юсейн Болт няма да повлияе кой знае колко на световната атлетика.
 
„Бизнеса е неразделна част от спорта и ние имаме нужда от тяхната подкрепа, но както се казва: „Кучетата си лаят, кервана си върви”. Ще видим какво ще се случи след отказването на Болт, но в атлетиката настъпват все повече млади таланти, които изобщо не ги касае нито Болт, нито бизнеса. Те са готови, тренират и съм убедена, че през 2018 г. ще видим много оспорвани и интересни състезания”, каза Ивет.
 
Неотлъчно до нея по време на подготовката и състезанията, както в последните няколко години, ще продължава бъде съпругът ѝ Симоне Колио.
 
"Няма как атлетиката да не е на първо място и да не съобразявам всичките си планове с нея. Но без подкрепата на съпругата си не бих могла да си позволя дори и още един ден на стадиона. За това се радвам, че и в неговите планове влизат моите първенства за следващата година.
 
Неговият труд няма да е никак малък за тях, похвали половинката си Ивет, а на въпрос не възникват ли повече семейни конфликти, когато двамата са непрекъснато заедно тя отговори: - Всеки, който има брак знае, че тези неща са неизбежни, но аз съм много щастлива, че имам възможността да работя със съпруга си и той е много голяма част от моите успехи.
 
Ивет се надява да мотивира младите си наследници в атлетиката.
 
Точно това ни сближава и прави връзката ни още по-силна”.
 
Лалова сподели още, че реновирането на зала „Фестивална” е било животоспасяващо за леката атлетика у нас, тъй като поради липса на условия за зимна подготовка много деца са се отказвали от спорта.
 
Спринтьорката допълни, че след световното първенство е излязла в принудителна почивка, тъй като състезанията, в които е планирала да участва не са се провели. За това и тя е започнала подготовката си съвсем отскоро.
 
„Почивката не ми се отразява много добре, защото свалям килограми, губя мускулна маса и сега трябва доста на наваксвам и да качвам”, разкри красавицата.
 
Относно все повечето млади атлети и по-специално спринтьори, които настъпват в леката атлетика, Ивет сподели: „Младите, с които сега заставам на старт не са деца, но са на по 19-20 г. Социалните медии дават много информация в днешно време и така бързо се ориентирам кой какво може. Например германците извадиха невероятно поколение спринтьорки, което показва, че се работи здраво там.
 
Разбира се, че и тук можем да направим същото, защото мисля че не отстъпваме по нищо и на таланти, и на деца. Просто трябва да разберем как трябва да се работи и тренира правилно. Отварянето на зала за зимния сезон е минимумът, за да може това да се случи.
 
От доста време атлетката намеква, че би се пуснала на 400 м, но не и на големи първенства. 
 
„Не съм се отказала напълно от 400 м, защото не се знае какво ще се случи, но се отказах да тренирам за тази дисциплина и ще бягам за удоволствие, без да се готвя за нея. Нямам представа къде ще ми хрумне да бягам 400 м, но със сигурност няма да е на голямо първенство, защото не мога да си позволя да отида и да правя експерименти. Още повече, че съм доказано име в определени дисциплини и ще е странно да се появя в сектор, който не е моя. Последния сезон обаче нормативите на 400 м бяха по-слаби, отколкото тези в спринта, така че нищо не се знае”, разкри Ивет.
 
За Novsport.com Лалова призна, че през новия сезон планира много инициативи извън леката атлетика, но предпочете за сега да ги запази в тайна. „Планирам да започна да правя страшно много неща, но ще разберете за тях, когато се случат”, обеща тя.
 
За световното първенство в зала през март пък Ивет заяви, че няма да се готви специално, защото отдавна не е бягала 60 м, така че ще разчита на изработеното за 200 м.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки