Симеон Христов: Боли ме, че не се класирахме по-напред

Вече имаме покани за много турнири, похвали се наставникът

Симеон Христов: Боли ме, че не се класирахме по-напред
Старши треньорът на националния отбор на България по плажен футбол за мъже даде своята оценка за представянето на тима ни в Евролигата.
 
"Лъвовете" завършиха на шесто  място в Дивизия "Б". В предварителния турнир те победиха Дания и Андора и отстъпиха на Унгария. Във финалите записаха две загуби от Естония и Гърция в групите, като по никакъв начин не бяха надиграни от тези съперници, и победиха Румъния. В спора за пето/шесто място Англия ни победи с 5:3 не и без помощта на съдиите. Това е най-доброто класиране за страната ни в надпреварата досега.
 
"България доказа, че има плажен футбол. След такъв турнир, в който си играл добре и на нивото на съперниците си, мен лично ме боли, че не успяхме да се класираме по-напред. Смятам, че отборът по нищо не отстъпваше на тези, с които се срещна. Напротив, дори в някои от двубоите игра по-добре от тях, но поради доста голям комплекс от причини, не ни позволиха да спечелим.
 
Трябва много добре да си направим анализ на това какво трябва да променим, ако искаме да продължим да надграждаме това, което правим. Ние от няколко години вървим само във възходяща линия. Но оттук нататък ще е много трудно по няколко причини. Едната е, че съперниците работят много упорито, а другата - че ако ние искаме да надградим, трябва да започнем да работим по-упорито и да се вложат повече средства и организация в това нещо.
 
Смятам, че имахме подготовката и потенциала да реализираме по-добро класиране и аз лично съм по-скоро недоволен от това, което свършихме като класиране. Но от друга страна се радвам, че този отбор наистина направи впечатление, което засвидетелстваха не само съперниците, а и отборите от Дивизия "А". Вече имаме изключително много покани за турнири и контролни срещи, което е най-яркият признак, че не сме просто участник в европейския плажен футбол.
 
Благодаря на всички момчета, които през годината бяха част от отбора. Те наистина се постараха да дадат най-доброто от себе си. И им пожелавам  това да бъде техният стимул да продължат да работят и стават по-добри. Статутът на всички играчи е аматьорски и това, че те изразходваха своите почивни дни и годишни отпуски за каузата национален отбор е достойно за уважение. Благодаря на определен кръг от хора, които застанаха зад нас, не само като подкрепа, а и като отношение", заяви Христов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки