Скримов оглави класация в Русия

Треньорът му в НОВА го хвали

Скримов оглави класация в Русия

Волейболният национал Тодор Скримов вече започна да жъне успехи в шампионата на Русия, където играе за тима на НОВА (Новокуйбишевск).

Той и съотборниците му надиграха Динамо-ЛО с 3:2 гейма в мача от 2-ия кръг в Суперлигата на Русия. Българинът пък оглави класацията за най-много точки от сервис. Треньорът на тима Константин Брянский също не успя да подмине добрата игра на Скримов в трудния двубой срещу Динамо.

 

Тодор игра цял мач за домакините и заби 18 точки (4 аса, 45% ефективност в атака, 43% перфектно и 57% позитивно посрещане). Най-резултатен за втората победа на НОВА от началото на сезона отново бе диагоналът Романас Шкулявичус, който заби феноменалните 34 точки (1 ас, 1 блок, 62% ефективност в атака). 

 
В решаващата 5-а част гостите от Динамо поведоха със 7:3 и с 13:6 и почти бяха спечелили мача. Наставникът на домакините използва и последния си джокер и пусна на изпълнение на начален удар точно Тодор Скримов при 7:13.
 
Благодарение на фантастичния сервис на Скримов, НОВА успя да изравни резултата при 13:13, а след това стигна и до мачбол при 14:13. После домакините успяха да се възползват от психологическото преимущество и макар и трудно спечелиха тайбрека с 20:18 и мача с 3:2 гейма.
Сервисът на Скримов се оказа решаващ и в 4-ата част, когато домакините успяха да направят резултата от 17:15 до 22:15.
 
“Много тежък мач. Но ние го спечелихме. Издържахме. Много добре се включи в колектива Тодор Скримов. Аз познавам неговите силни страни. В един момент го смених в 5-ия гейм, за да може да да съхрани енергията си. Всеки от отбора помогна за победата с частичка от себе си.
 
Всички момчета толкова много се стараха, че на моменти дори правеха грешки от това. От другата страна на мрежата стоеше Динамо-ЛО, който се бе подсилил с 8 нови играчи, сред които имаше играчи от висока класа като Земченьок, Демаков и Ерьомин. С този отбор винаги играем много трудно”, заяви Константин Брянски.
 
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки