Атлетиката не иска зала „Асикс Арена” на концесия

Нашата цел е 4 месеца в годината атлетите да има къде да тренират, заяви шефът Добри Карамаринов

Атлетиката не иска зала „Асикс Арена” на концесия
Федерацията по лека атлетика въобще не обмисля възможността да вземе реновираната зала „Асикс Арена” на концесия.
 
Това обясни президентът на централата Добри Карамаринов на въпрос на Novsport.com. Както се знае в новия закон за спорта, който се очаква да бъде приет скоро, са залегнали възможности за дългосрочни концесии на спортни обекти, които да бъдат управлявани от спортните централи или клубове.
 
„Това е много сложен въпрос. За сега не обмисляме такова нещо. За мен спортът не е чист бизнес, той е с идеална цел. Постиженията на състезателите не могат да се мерят като в едно търговско дружество.
 
Нашата цел е 4 месеца в годината, зимния период, атлетите да има къде да тренират и ние да можем да провеждаме турнири там. Тя за това е строена тази зала.
 
И ако договорът за ползване е с такива условия, че ние да водим спокойно подготовката си там – не виждам защо трябва ние да я вземем и да я управляваме.
 
Освен това федерациите не са търговски дружества и няма как да ръководим такова съоръжение. Ние можем да я ползваме през зимата, а през останалото време там могат да се организират най-различни прояви”, заяви Карамаринов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки