Етър се класира за 1/8-финалите

Треньорът Станислав Генчев даде почивка на седем основни играчи

Етър се класира за 1/8-финалите

 Етър се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като надделя като гост с 4:2 срещу Поморие след продължения. Резултатът в редовното време беше 2:2.


Мачът се игра на стадион „Лазур” в Бургас поради ремонт на тревното покритие на стадиона в Поморие. Таранът и любимец на публиката на Етър Иван Петков - Царя изригна с хеттрик и бе с основна заслуга за успеха.

 
Както се и очакваше, треньорът Станислав Генчев даде почивка на седем основни играчи и заложи на тези, които досега по-рядко влизаха в игра. Дебют с виолетовия екип направиха дошлите от ЦСКА Пламен Гълъбов и Никола Колев, като вторият се отличи и с голова асистенция.
 
„Виолетовите” имаха териториален превес и атакуваха по-често, докато домакините действаха по-прибрано и залагаха на контраатаки. Няколко корнера в началото не донесоха опасен удар на етърци.


В 26-ата минута обаче бе и първата им сериозна опасност. Чавдар Ивайлов центрира отляво и Тодор Колев стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Малко след това възможност имаха и поморийци, като Живко Петров стреля от границата на пеналта, но вратарят Акалски изби. В 37-ата минута падна и първият гол – Никола Колев центрира отляво и Иван Петков с глава откри резултата – 0:1.
 
Домакините потърсиха обрат след почивката и първо в 52-ата минута силен удар на Радослав Петров от воле от границата на пеналта мина на сантиметри над гредата. Поморие изравни в 60-ата минута, когато след късо изпълнение на корнер последва центриране и резервата Ахмед Ахмедов с глава вкара за 1:1.
 
 
Радостта на домакините обаче продължи само 7 минути. Влезлият на мястото на Никола Колев Георги Сърмов изведе Ерик Почански, който продължи за Иван Петков и „девятката” наниза втория си гол в мача – 1:2. Девет минути преди края в игра влезе юношата на клуба Кольо Станев, който направи официален дебют за Етър.
 
 
В 82-ата минута Поморие измъкна равенството. Пламен Гълъбов събори съперник в пеналта и реферът отсъди дузпа, която Любомир Божинов вкара за 2:2 и прати мача в продължения.
 
Иван Петков, или както феновете го наричат Цар Иван, обаче още не бе казал последната си дума. В петата минута на първото продължение след центриране от корнер таранът отново с глава вкара за 2:3. В следващите минути Етър можеше окончателно да реши мача, но удари на Иван Петков с глава и на юношата Кольо Станев с крак бяха спасени от вратаря Тодоров. Интригата окончателно приключи в 115-ата минута, когато Сърмов отляво прехвърли вратаря на домакините и Румен Руменов находчиво я прати в мрежата – 2:4.
Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

Директор на Етър: Ние предпочитахме мачът да се доиграе

Страцимир Тинчев даде своята позиция за отлагането на срещата с ЦСКА

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА и Етър доиграват днес (ВИДЕО)

Резултатът е 0:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки