Национална футболна база прие старта на #EqualGame

БФС бе домакин на приятелска футболна среща, в която се включиха представители на Националната организация “Малки Български Хора”

Национална футболна база прие старта на #EqualGame

Българският футболен съюз бе домакин на приятелска футболна среща, в която се включиха представители на Националната организация “Малки Български Хора”. Мачът, който даде официално началото на кампанията на УЕФА #EqualGame за България се проведе на Национална футболна база.

Заместник изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, отговорникът за националните отбори и член на Изпълнителния комитет Емил Костадинов и селекционерът на "А" националния отбор Петър Хубчев присъстваха на откриването на кампанията и дадоха своята подкрепа към борбата срещу дискриминацията на хората в неравностойно положение.

Сред гостите на събитието бе президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Председателят на организацията "Малки български хора" Светослав Чернев и неговите съотборници получиха екипи и топки, с които да практикуват любимия спорт и покана да играят на терените на Национална футболна база.

Помощник треньорите в "А" националния отбор Георги Донков и Левон Апкарян и селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков се включиха в мача, който премина с приповдигнато настроение и много положителни емоции.

"Благодаря на президента Борислав Михайлов за подкрепата към нас и нашата организация. Радвам се, че в лицето на Българския футболен съюз, ние имаме партньор с който може да си сътрудничим. Знаем колко важно е да се спортува и точно поради тази причина сме щастливи, че сме тук. Благодаря и на треньорите, които се включиха и играха с нас", заяви председателят на "Малки български хора" Светослав Чернев. Организацията подари на президента на БФС Борислав Михайлов фланелка с подписи на участниците в мача.

Веднага след края на практическото занимание, лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев, член на “Медицинската комисия” към УЕФА, изнесе кратка лекция за връзката между спорта и здравословния начин на живот при малките хора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки