ЦСКА излиза за нов разгром на Армията

Дунав е загубил всичките си 26 гостувания на "червените" в първенството

ЦСКА излиза за нов разгром на Армията

 ЦСКА излиза тази вечер от 20:00 часа на "Армията" за 8-а поредна победа в първенството и общо 9-а с тази за купата.

 

Шампионският поход на червените ще опита да спре намиращия се в криза отбор на Дунав. Задачата на русенци изглежда почти непосилна поради много обстоятелства. ЦСКА е отборът в най-добра форма и играе най-силния футбол в Първа лига, а първото му място в класирането е напълно заслужено. От друга страна, Дунав е загубил всичките си 26 гостувания на червените в първенството. Освен това представянето на драконите нямат нищо общо с това от миналия сезон, когато отборът направи фурор в шампионата. Сега Дунав е на другия полюс.

 
На "Армията" днес се очакват поне 5000 зрители. Те ще искат да видят поредната голеада, с която ЦСКА да заяви още веднъж шампионския си потенциал. В предишните три мача на своя стадион червените вкараха общо 13 попадения - 3 на Верея, 4 на Локо (Пд) и 6 на Витоша Бистрица. Тази вечер публиката се настройва за още един разгром. Армейските привърженици са на гребена на вълната и се надяват на златен дубъл в сезона, в който ЦСКА празнува 70-годишния си юбилей.
 
Треньорът на 31-кратните шампиони Стамен Белчев определи вчера групата за двубоя. От нея отпадна Густаво Кулма. Така на левия фланг на атаката ще действа Кевин Меркадо, който се представи силно при победата с 4:1 в Несебър за купата. Рафаел Енрике не влезе сред 18-те за мача с Дунав заради настинка. Най-резултатният играч в Първа лига от началото на сезона Фернандо Каранга пък ще опита да увеличи головата си сметка.
 
Той има 9 попадения в изминалите 9 кръга. Както "Тема Спорт" съобщи, с лека травма е Александър Дюлгеров и треньорският щаб едва ли ще рискува с включването му в игра. Така в зоната на десния бек най-вероятно ще бъде върнат Станислав Манолев, а пред него ще действа Кирил Десподов.
 
През второто полувреме шанс за изява ще получи камерунецът Лое, започнал като титуляр при визитата на Несебър. С 4 жълти картона виси Кристиян Малинов и при следващо предупреждение той ще бъде лишен от състезателни права за една среща. В състава на ЦСКА няма други играчи, застрашени от наказание при получаване на жълт картон срещу Дунав. В следващия кръг армейците гостуват на Етър във Велико Търново, след това им предстои домакинство на Пирин, за да дойде вечното дерби с Левски, което ще се проведе на 21 октомври, събота, от 16:00 часа.
 
Наставникът на Дунав Веселин Великов се колебае дали да заложи в стартовия състав на бразилския вътрешен халф Жатоба или да го остави резерва. Новото попълнение дебютира с гол в мача със Сокол Марково (4:1) за купата и остави добри впечатления с представянето си. Великов обаче едва ли ще рискува с Жатоба при визитата на ЦСКА. На бразилеца все още му липсва игрова практика и стиковка с останалите съотборници. Затова почти сигурно в средата не терена ще се разчита на капитана Диян Димов и едно от новите попълнения - Божидар Васев. Възможна е и една промяна в състава, налаган от Великов напоследък. На лявото крило се очаква да се завърне Бранимир Костадинов, който в последните мачове бе отстъпил мястото си на Юлиян Ненов.

Любопитни факти преди мача:
 
- Христо Стоичков отбеляза гол № 2400 за ЦСКА в А група в 26-ата минута на 19 ноември 1989 година при победата на армейците с 4:1 над драконите .
.
- Никола Йорданов отбелязва гол № 100 за Дунав В А група във 2-ата минута на 18 октомври 1960 година при победата на ЦСКА с 4:1.
 
- Автори на хеттрик за армейците са: Д, Миланов, Мих. Янков, Ив. Колев и Cm. Михайлов.
 
- Най-често срещаните резултати в София между двата съперника са: 3:0 - 6 пъти /5 за ЦСКА и 1 за Дунав/, 2:0 - 5 пъти, 4:1 - 4 пъти и 1:0 - 3 пъти.
 
- Автор на най-бързия гол в 1-ата минута е Аспарух Никодимов от ЦСКА.
 
- През септември двата отбора са играли в столицата за първенство 2 пъти: през 1961 година армейците бият с 1:0 и през 1990 година победа с 5:0.
 
Ако искате да прогнозирате как ще завърши срещата между ЦСКА и Дунав, както и да получите за подарък бонус - ТУК.
 
Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки