Роси няма дълбочина в състава

Доказа се несъстоятелността на "тригодишната програма за развитие" на Боримиров

Роси няма дълбочина в състава

1/16-финалът за Купата на България между Ботев Гълъбово и Левски, който бе спечелен от сините с 1:0 след продължения, бе толкова скучен, а играта в него толкова невзрачна, че мачът вече е забравен от голяма част от феновете. Но двубоят срещу 7-ия във Втора лига очерта няколко тенденции, които не са толкова приятни за сините.

 
Първата е, че въпреки привлечените 14 футболисти това лято на Левски му липсва дълбочина в състава. За това говори фактът, че Делио Роси заложи на цели 6 основни играчи в стартовата единайсеторка - Божидар Митрев, Давид Яблонски, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Антонио Вутов и Жуниор Мапуку. И въпреки това тимът му изпитваше сериозни трудности срещу сгъстената отбрана на противника. След грешката срещу Ботев Пловдив Александър Любенов не получи шанс да застане на вратата вместо Митрев.
 
Освен това сините не разполагат с играчи, които да заменят тези в средата на терена, да не говорим за външни халфове - единственото типично крило е Жерсн Кабрал, който дебютира срещу тима от Гълъбово в края. На него обаче ще му е необходимо време да влезе във форма. Алтернатива нямат дори бековете - в отсъствието на Милош Цветкович и Иван Горанов заместниците им са Ивайло Найденов и Мики Орачев. Последните двама са юноши на клуба. Представянето им е притеснително и показва, че в момента няма нито един талант, който е готов да заиграе на ниво при мъжете. Същото се отнася и за сина на спортния директор Даниел Боримиров - Алекс, който започна като титуляр на фланга срещу Ботев.
 
Това са камъни в градината на отговорниците в ДЮШ. И доказва несъстоятелността на обявената по време на подготовката "Тригодишна програма на развитие" от Даниел Боримиров и вече бившия треньор Николай Митов, които щяха да изграждат отбор от собствени кадри, играчи, минали преди това през Левски, и максимум двама-трима чужденци. Видно е, че тази стратегия бе хвърлена 8 кошчето лично от собственика на клуба Спас Русев. И набързо се оказа така, че от 25 използвани играни до момента през сезона - 11 са българи, а бройката на чужденците е 14 (в момента извадени от първия отбор са Бабатунде Аденижи, Франсис Нар и Симон Сандберг, като последният няма записан мач през кампанията).
 
Срещу състава от Гълъбово се видя, че Левски изпитва сериозни затруднения при играта срещу наситена защита. Това говори, че на сините ще им е много трудно, когато са изоставащи в резултата. Всъщност това се видя и при гостуването на Ботев Пд (1:2). Възпитаниците на Делио Роси допуснаха изненадващ обрат от 1:0 и след като бяха догонващи, не успяха да сторят нищо смислено.
 
Със сигурност италианецът е наясно с тези неща - намекна ги тактично още при пристигането си, въпреки че не ги назова пряко. И няма да му е толкова лесно, докато ги премахне.
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки