Сензациите в пресата: Петима са вариантите за наследник на Гонзо

Евертън допусна грешка с Кафу, иска го през януари

Сензациите в пресата: Петима са вариантите за наследник на Гонзо
"Тема Спорт": Петима са вариантите за наследник на Гонзо
 
Петима са вариантите за нов треньор на Черно море. Основните два са Емануил Луканов и Илиан Илиев. Първият отлично познава обстановката не само в отбора, но и в клуба. Вторият, който е бивш играч на варненци, в момента е начело на Верея. Той обаче не е доволен от организацията в старозагорския клуб и обяви, че може и да напусне "Трейс Арена". Очаква се развръзка да има след мача на Черно море с Етър.
 
Освен това веднага се завъртяха имената на трима наставници, които в момента са без работа. Това са Николай Костов, който през миналия сезон се раздели с Ботев Пловдив, освободеният от Лудогорец преди около месец Георги Дерменджиев, както и Стойчо Стоев - за последно той води Левски през пролетта на 2016 година.
 
"Тема Спорт": Иванков започна стаж на „Герена"
 
Бившият вратар на Левски и член на Управителния съвет на клуба Димитър Ивайков започна стаж на "Герена". Любимецът на сектор Б кара курсове за треньор и това е причината в последните дни да посещава тренировките на сините. Той следи изкъсо работата както на старшията Делио Роси, така и на Доменико Ботичела, който отговаря за подготовката на вратарите в първия отбор.
 
Димитър Иванков е роден на 30 октомври 1975 година, юноша на клуба е. За сините пази от сезон 1996/97 до 2004/05 включително. За този период изиграва 275 мача, в които вкарва 24 гола. Освен това бившият национал (64 срещи за България) е носил екипите на турските Кайзе-риспор и Бурсаспор, както и на кипърския Анортозис.
 
 
"Тема Спорт": Пената плесна през ръцете натрапниците
 
"Хубаво е, че нови фирми разбират, че ЦСКА е номер едно и искат да си партнират с нас", заяви почетният президент на клуба Димитър Пенев по време на подписването на договора с новия спонсор - марката за кафе "Баристо".
 
Пената коментира в типичния си стил въпроса с емблемата. Стратега от Мировяне беше категоричен, че го учудват претенциите на други дружества към марката.
 
"И без емблемата сме играли и пак сме били номер едно. Дай боже сега да сме три пъти номер едно с тази. Какви претенции имат за нея, аз просто се учудвам?! Те мен ме срещат и не ме поздравяват тези, които искат емблемата. Те не знаят с каква емблема са и къде са регистрирани! Сигурно на "Драган Цанков" са осми или пети... Там има много регистрации", заяви Пенев, визирайки клуб от Трета лига с огромни претенции.
 
"Нашият клуб е с история, която е известна в целия свят. Радостно е, че всеки ден фирми се предлагат пред нас, защото те знаят, че ЦСКА е българската футболна марка номер едно в Европа... ЦСКА го знаят и в Бразилия. Популярен е в целия свят", заяви още Пената.
 
"Тема Спорт": Нова революция позволява на Везенков да играе за България
 
Александър Везенкоб и Дий Бост ще могат да играят за България 8 световните квалификации. Двамата няма да бъдат спрени от клубните си ръководители, съответно Барселона и Жалгирис. До този развой ще се стигне, ако международната централа ФИБА приеме революционното предложение на Евролигата. От комерсиалния турнир излязоха с изненадващ ход, който може да позволи на звездите ни, както и на останалите баскетболисти от най-силните клубове 8 Европа и дори НБА, да представляват националните си тимове.
 
Става въпрос за най-елементарна промяна на календара. Експертите в Евролигата са изчислили, че играчите могат да останат в клубовете си от началото на септември, когато започва подготовката им, до средата на юни, когато приключват местните първенства и плейофите. Така през втората половина на месеца баскетболистите ще са на разположение на родините си за две седмици подготовка, след което през юли ще играят квалификационни турнири за световното първенство в Китай през 2019. По този начин те ще получат целия август като възможност да починат от тежкия сезон.
 
Въпросното предложение е изпратено от Евролигата до ФИБА и сега се очаква ответната реакция. Ако то бъде прието, срещите от световните квалификации през ноември и през февруари ще бъдат преместени. Решението трябва да бъде взето до края на месеца. Ако централата не го одобри, тогава почти сигурно Везенков и Бост няма да играят за България на 24 ноември срещу Финландия в Ботевград и на 27-и срещу Исландия в Рейкявик.
 
 
"Меридиан мач": Евертън допусна грешка с Кафу, иска го през януари
 
Френското издание „Екип“ разкри, че Евертън ще опита да привлече нападателя на Бордо Джо-натан Кафу през януари. Според авторитетната медия, на „Гудисън Парк“ съжаляват, че не са купили футболиста от Лудогорец, а са допуснали грешка с взимането на Сандро Рамирес, който явно има трудности с адаптацията към английския футбол. Евертън загуби последните си 4 мача с голова разлика 0-12 преди да бие Съндърланд 3:0 за Купата на лигата. Това е накарало мениджъра на клуба Роналд Куман да направи нов опит да вземе Кафу, което от своя страна ще докара сериозни приходи и на Лудогорец, които ще вземат голям процент при следваща продажба на бразилския техни-чар. Според „Екип“ обаче от Бордо няма да се разделят с Кафу, защото имат дългосрочни планове за него и го гласят за заместник на своята звезда Малком, който е оценен на 50 млн. евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки