Зам.-министър даде старт на Европейската седмица на спорта с колоездене

Демонстрации на водещите федерации ще зарадват хората утре

Зам.-министър даде старт на Европейската седмица на спорта с колоездене
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет Екатерина Йорданова жълта тениска.
 
Така на практика бе приета щафетата на Европейската седмица на спорта #BeActive от Европейската седмица на мобилността. Това стана на велопоход, който стартира от Борисовата градина в София. Събитието отбеляза и края на Европейската седмица на мобилността. На събитието присъстваха още зам.-кметът на София Евгени Крусев, датският посланик Н.Пр. Сьорен Якобсен, началникът на КАТ – София комисар Тенчо Тенев, кметът на район Студентски Димитър Дилчев, общински съветници, любители на придвижването с велосипеди.
 
„Днешният велопоход е чудесна възможност за двигателна активност и активен начин на живот за всеки жител на големия град и е преход към Европейската седмица на спорта, която Министерството на младежта и спорта организира. Тя също е инициатива на Европейската комисия и нейната цел е да ни накара да спортуваме по-често“, каза Ваня Колева, която беше и един от участниците във велопохода по софийските улици.
 
 
Европейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември с различни спортни събития в 9 български града – София, Благоевград, Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
 
 #BeActive стартира утре, 23 септември от 10.30 часа в Борисовата градина (на гърба на детската площадка със „Слончето“ с лице към езерото Ариана), с  изложението „Избери спорт #Бъди активен“, на което водещите спортни федерации ще представят възможностите за практикуване на техните спортове на територията на София и ще направят демонстрации.
 
Всеки, който желае, може да се включи в игрите, организирани от отделните федерации. Ще можете да се докоснете до магията на леката атлетика чрез специалната програма на Международната федерация „Детска атлетика“. На татамито ще се докоснете до бойните изкуства таекуондо, карате, кикбокс и муай тай.
 
 
Баскетболни кошове, волейболни мрежи и мрежи за бадминтон ще са на разположение на всеки, който иска да поиграе. Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „Ариана“. Презентации и демонстрации ще направят още федерациите по фехтовка, модерен петобой, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски.
 
Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област ще направи зумба демонстрация, в която могат да се включат всички желаещи. Ще има много подаръци и забавления за всички възрасти.
 
Изложението „Избери спорт #Бъди активен“ ще продължи и на 24 септември (неделя).

 

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки