ЦСКА съсипа Дунав за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" взеха 8-а поредна победа в първенството, дръпнаха на Лудогорец с 4 точки

ЦСКА съсипа Дунав за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА прегази 3:0 Дунав и записа 8-а поредна победа в първенството. 
 
"Червените" допуснаха съперникът им да създаде по-чистите възможности заа гол преди почивката, а и съдията не отсъди чиста дузпа в тяхна полза. След почивката обаче домакините се развихриха, влязоха им положенията и отборът на Стамен Белчев отново дръпна с 4 точки пред Лудогорец, на който обаче му предстои да играе мача си от 10-ия кръг на Първа лига срещу Септември в неделя.
 
Дунав пък е едва 11-и с 8 точки и 26 години продължава да няма победа като гост на "армейците"
 
 
Мачът започна добре за ЦСКА и до 8-ата минута, домакините на два пъти можеха да поведат в резултата. Първо, удар с глава на Кевин Меркадо беше изчистен от голлинията. Малко след това Каранга остана сам срещу вратаря на Дунав Станислав Антонов, който обаче се хвърли в краката му и предотврати сигурен гол.
 
Въпреки игровото си превъзходство, "червените" допуснаха съперника да стигне до голово положение и то много по-чисто от техните. В 30-ата минута Васил Шопов преодоля Николай Бодуров и шутира покрай вратаря Черниаускас. Топката обаче мина на сантиметри от гредата
Малко след това рферът подмина чиста дузпа в полза на ЦСКА. Будинов препъна Каранга в наказателното поле на гостите, но Петър Доровски вместо наказателен удар, отсъди корнер.
 
 
В 42-ата минута след удар на Кевин Меркадо от фаул топката се отбива в напречната греда. В ответната атака Божидар Васев профука ново добро положение. Шопов му свали топката и той стреля, но вратаря на домакините Черниаускас изби в корнер.
 
На почивката се наложи принудителна смяна в състава на Дунав. Вратарят Станислав Антонов отстъпи мястото си на Александър Конов, който е преотстъпен именно от ЦСКА.
 
Натискът на "червените" се увеличи. Техничен удар на Рубен Пинто минав встрани от вратата. Гол на Карнга правилно беше отменен заради засада. 
 
 
Все пак в 56-ата минута Карнга откри резултата. Бразилецът вкара с глама след центриране на Тиаго. Това беше десетото му папедие от началото на сезона. Последва удар на Манолев от въздуха, но топката мина на сантиметри от лявата греда на Конов.
 
Борудов в 69-ата мин. се възползва от грешка на съперниковия вратар и направи 2:0. В 74-ата мин. Тиаго сложи точка на спора с прерфектно изпълнение на пряк свободен удар.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки