Реал Мадрид се завърна на победния път в Примера дивисион (ВИДЕО)

Столичани счупиха каръка срещу Алавес

Реал Мадрид се завърна на победния път в Примера дивисион (ВИДЕО)

 Реал Мадрид победи с 2:1 при гостуването си на Алавес в сблъсък от шестия кръг на Примера дивисион.


В неочакван герой за “лос бланкос” на "Мендисороса" се превърна новото попълнение Дани Себайос, който за първи път получи шанс от Зинедин Зидан от първата минута. Халфът се разписа в десетата и 43-ата минута, а между двете му попадения Ману Гарсия беше точен (40).
 

 
Изненадващо домакините започнаха по-добре срещата и дори имаха възможност за ранен гол. Кейлор Навас обаче се намеси добре при опасно центриране от ъглов удар, а малко след това претенциите на Алавес за дузпа не бяха уважени от главния рефер. Така в 10-та минута Реал поведе след първото си по-опасно положение.


Марко Асенсио проби по лявото крило и върна топката към границата на наказателното поле, където Дани Себайос с много техничен удар остави Ферннадо Пачеко на място - 1:0. 

 
Последваха опасни удари на Серхио Рамос и Начо Фернандес, който игра като ляв бек в отсъствието на контузените Марсело и Тео Ернандес. В 40-та минута обаче Алавес изравни. Юношата на Барселона Мунир проби по дясното крило и качи топката на главата на Ману Алехандро Гарсия, който с мощен удар направи 1:1. Това бе първият гол за тима от началото на сезона или след общо 490 минути суша пред противниковата врата. 

 
Само три минути по-късно Себайос успокои Реал. Дани Карвахал центрира отдясно, а Пачеко изби топката пред погледа на Кристиано Роналдо. Тя обаче попадна на крака на Себайос, който от границата на наказателното поле я насочи в опразнената врата.

 
След почивката домакините продължиха да дават сериозен отпор на столичани, които трудно намираха пространства пред противниковата врата. Иско имаше добра възможност в 54-та минута, а в 63-та Роналдо тресна гредата след прекрасен фалцов удар с левия крак. Буквално в следващата атака гол на Серхио Рамос с глава след центриране от ъглов удар бе отменен заради…нарушение на Роналдо. 
 
В 70-та минута на двубоя Алавес бе на сантиметри от това да изравни. Удар на Алфонсо се отклони леко от крак на защитник на Реал и потегли застрашително към мрежата зад Навас.Топката обаче кацна на напречната греда. 
 
Само пет минути по-късно Серхио Рамос направи нов сериозен пропуск. Защитникът се бе озовал на върха на атаката, но оставен сам на точката на дузпата би силно над гредата. Положенията продължиха и пред двете врати и дойде ред на ново пред тази на Навас. Резервата Алфонсо изскочи сам срещу стража на Реал, преодоля го с техничен удар, но топката отново се отби в гредата.
 
В крайна сметка Реал стигна до трите точки и събра актив от 11 след първите 6 кръга, за да се изкачи до 4-то място. Алавес продължава да бъде на дъното без нито една точка, но поне днес успя да реализира първият си гол от началото на сезона.
  
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки