Зам.-министър и Антъни Иванов откриха Европейската седмица на спорта

Безплатни занимания по спорт предлагат във Велико Търново

Зам.-министър и Антъни Иванов откриха Европейската седмица на спорта
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive във Велико Търново.
 
На церемонията присъстваха още кметът на града Даниел Панов, председателят на парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от Велико Търново Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел и голямата надежда на българското плуване Антъни Иванов, който е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта в България.
 
Над 200 деца бяха активни и се включиха с разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат в спортен комплекс „Ивайло“.
 
„Министерството на младежта и спорта вече трета година е координатор за България на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive и за нас тя е сред най-важните ни събития. Защото Европейската седмица на спорта популяризира масовия спорт - спортът, достъпен за всеки един от нас и активния начин на живот. През тази седмица забравяме за медали, резултати и високи постижения и говорим само за това, което всеки от нас трябва да прави – да живее активно“, каза заместник-министър Ваня Колева.
 
 
По думите й приоритет №1 на Министерството на младежта и спорта е да върне децата на спортни площадки, зали и терени. Тя благодари на Антъни Иванов, че се включва активно в кампанията на ММС, защото по този начин ще даде пример на много свои връстници и деца да се занимават активно със спорт.
 
Приветствени думи отправиха и кмета на Велико Търново Даниел Панов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел и Антъни Иванов. В рамките на кампанията във Велико Търново всеки, който иска да тренира, може да го направи свободно на стадиона и залите в спортен комплекс „Ивайло“.
 
 
В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще се провеждат занимания по волейбол и бадминтон, а  тренировки ще има и в новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”. 
 
Рано сутринта пък Ваня Колева, Цветан Цветанов и Даниел Панов дадоха пример за активен и здравословен начин на живот и започнаха деня с крос на пистата на стадион „Ивайло“.
 
 
Европейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициативата на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта.
 
 
Вчера инициативата беше открита в София от министър Красен Кралев с изложението „Избери спорт #Бъди активен“ в Борисовата градина. Със спортна панорама, на която се представиха над 30 клуба пък се включиха от Благоевград. Предстоят множество спортни събития във Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

 

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки