Войнов: Толкова си можем, aз нямам проблем да си тръгна

„Само за оставки питате, ръководството ще преценява”, каза треньорът след загубата в дербито на Пловдив

Войнов: Толкова си можем, aз нямам проблем да си тръгна

„Каквото и да кажа, сигурно ще бъде грешка.”

Това заяви Войн Войнов след третата поред шампионатна загуба на водения от него отбор на Локомотив Пловдив. „Черно-белите” отстъпиха с 0:3 пред градския си съперник Ботев, така че бъдещето на наставника изглежда несигурно, а самият той сподели, че е готов да си тръгне, ако ръководството реши.

„Не можахме да покажем това, което можем. Сигурно и съперникът ни не ни разреши. Играхме слабо, сигурно това са ни възможностите и затова се получи такава загуба. След червения картон и контузията, ситуацията ни се усложни допълнително и завършихме мача с 9 човека”, каза Войнов, чийто тим отправи само един точен удар в Коматево.

„Сами си отбелязахме първите два гола. Допуснахме груби индивидуални грешки, а третото попадение бе следствие на случващото се на терена. Сигурно толкова си можем. Не казвам, че само състезателите са виновни. Всички сме виновни, естествено и аз съм в кюпа. Трябва да наведем главите и да работим много, за да се излезем от тази ситуация.”

За ситуацията в Локомотив Пловдив:

„Губим трети пореден мач и няма как да кажа, че сме в цветущо състояние и ни чака светло бъдеще.  Пак казвам, че трябва да работим с наведени глави, защото наистина е тежко.”

Какво трябва да се промени в отбора?

„Много неща трябва да се променят, трябва и да се освежи съставът, но това няма как това да се случи сега. Няма обаче да се оплаквам или да търся оправдания. Това е Локомотив и абсолютно не може да бъде в такова състояние! Всеки отбор има кризи, важното е да се излиза максимално бързо от тях.”

Притеснен ли е за бъдещето си на „Лаута”?

„Аз нямам проблем да си тръгна и сега, но дори да го сторя, нещата много трудно ще се променят. Трябва да се работи много повече и да се търси промяна.”

Ще подаде ли оставка?

„Пак казвам, че няма проблем. Има си обаче ръководство и те ще преценяват. Вие журналистите само това чакате, след всяка загуба питате за оставки, а в България има най-много треньорски рокади от цяла Европа. Идва ръководството, казва ти да напуснеш и ти го правиш – това е.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки