Удар за Сливнишки герой! Взе шампион на България с ЦСКА

Ветеранът става част от екипа на Венцислав Рангелов и Петър Малинов

Удар за Сливнишки герой! Взе шампион на България с ЦСКА

От тази седмица част от състава на Сливнишки герой е бившият играч на Добруджа, ЦСКА, Кубан (Краснодар), Ботев Пд, Чанчун Ятай (Китай) и Локомотив Сф, национален състезател на България и бивш изпълнителен директор на Добруджа и Берое СЗ – Светослав Петров.

 

Ветеранът става част от екипа на Венцислав Рангелов и Петър Малинов и ще помага на младите играчи в отбора, предавайки ими богатият си опит. Тази седмица петров дебютира за Героя при победата за Купата на АФЛ над ОФК Елин Пелин, като се понрави с играта си и доброто стоене в средата на терена, както и с отличните си отигравания в които не личеше по никакъв начин че вече е наближил 40-те.



Светльо Петров е плод на школата на Добруджа, където играе и при мъжете в „А“ група от 1996 до декември 1999 година. Републикански шампион при децата през 1992, обявен за най добър полузащитник на турнира. Носител на купата на България за юноши-младша възраст.

 

През пролетта на 2000 г. преминава в ПФК ЦСКА (София). Шампион на България през 2003 година с ЦСКА. През 2004 година преминава в руския Кубан (Краснодар). През есента на 2005 се завръща в България в отбора на ПФК Локомотив (София). През 2006 г. подписва 3-годишен договор с азербайджанският Нефтчи (Баку). През пролетта на 2007 е преотстъпен за половин сезон на китайският отбор Чанг Чунг Ятай с който същият сезон става шампион на Китай. През лятото на 2007 се завръща в Нефтчи (Баку), като печели и титлата на Азербайджан. На 23 юни 2009 г. се завръща в ПФК ЦСКА (София), след като подписва договор с клуба до 30 юни 2011 .



Преминава в Ботев Пловдив като помощник-треньор, заедно с Милен Радуканов, но поради кадрови проблеми се налага връщането му в игра. От декември 2012 г. се завръща в родния си клуб „Добруджа“ Добрич като изпълнителен директор. Има 11 мача за националния отбор и 10 мача за младежкия отбор на България. През 201 г. е назначен за Изпълнителен директор на Берое СЗ, където престоява до настоящата година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки