Бабангида: Давам леко предимство на Берое

"При зелените има търпение, а в Левски не", заяви бившият нападател на двата тима

Бабангида: Давам леко предимство на Берое

 Бившият нападател на Левски и Берое Емил Ангелов-Бабангида заяви, че ръководството на старозагорци е направило отличен ход с назначаването на Александър Томаш. 

 
Той очаква атрактивен мач тази вечер. "И двата отбора са в подем. Адмирирам случващото се в Берое. Познавам много добре Александър Томаш. Похвално е, че ръководството на старозагорци се довери на млад и амбициозен специалист, какъвто е той. По-добре да се дава път на младите наставници, отколкото да се взимат застаряващи светила от чужбина, които мислят само за края на треньорския си път. 
 
Очаквам Берое и Левски да покажат открит и атрактивен стил, а не защитен футбол. Дано да има много публика. Тази на Берое е търпелива, затова и отборът върви във възходяща линия. Фаворит? Не мисля, че има изявен. Фактът, че мачът е в Стара Загора, дава леко предимство на "зелените". Вече споменах, че търпението на публиката им е плюс. Другото е, че залагат на треньорски кадри от България. В Левски това търпение го няма. Целят се незабавни резултати. Така е от поне десетина години. Още от времето, когато аз играех. 
 
И на Терена" заложиха на наши кадри - Елин Топузаков. Той е силен характер, но не му дадоха шанс да води отбора за дълъг период точно заради липсата на търпение. За стойностен отбор, какъвто искат Левски, е нужно време. Нещата няма да се случат за 2-3 месеца. Ключовата дума за развитието на футбола ни е търпение. На него трябва да се научим всички, които сме свързани с играта", каза Ангелов пред "Тема Спорт".
 
В момента Бабангида се занимава с частната си школа, която е основал в Хасково. Тя носи неговото име, а заради червено-белите екипи децата са решили да се нарекат Червените дяволи. В момента школата развива само детски отбори, но желанието на Ангелов е да има тим и за юноши младша възраст.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки