Сензациите в пресата: Каранга взе български паспорт

Обертан гони личен рекорд в Стара Загора

Сензациите в пресата: Каранга взе български паспорт

 

"Тема Спорт": Обертан ще гони лично постижение

 
Днес срещу Берое Габриел Обертан ще иска да направи лично постижение. До момента в кариерата си французинът никога не е вкарвал в два поредни шампионатни двубоя. Габи откри головата си сметка за Левски в домакинството на Септември Сф (2:0). Тогава той се разписа след самостоятелен рейд в 89-ата минута.
 
Обертан никога не е бил голям вкарвач, не е реализирал и повече от две попадения в едно първенство. Той обаче ще се опита да обърне тази тенденция с екипа на Левски. Той има по едно попадение за предишните си два тима Уигън и Анжи. За Манчестър Юнайтед не се е разписвал за първенство, а за Нюкасъл е бил точен само веднъж.
 
За Лориен също е вкарал само един гол, има три за Бордо - 1 през 2006/07 и 2 през 2007/08.
 
"Тема Спорт": Каранга взе български паспорт
 
Най-добрият футболист в Първа лига от началото на сезона - Фернандо Каранга, вече има български паспорт. 
 
Водещият реализатор в първенството няма да заема повече квота на чужденец извън ЕС и по този начин ЦСКА решава проблемите си в тази насока. Документите на бразилеца за наш паспорт са били подадени отдавна и процедурата вече е завършила успешно. Така няма да се налага един от Густаво Кулма, Рафаел Енрике и Кевин Меркадо да отпада групата, както се случваше до момента. Отсега нататък и тримата заедно ще могат да вземат участие в мачовете на армейците, тъй като Каранга освободи една квота. Както е известно, по наредбите на БФС не повече от трима състезатели без европейски паспорт могат да попадат в групата за мачовете. В ЦСКА вече са точно трима и треньорският щаб има един проблем за решаване по-малко.
 
Не е изключено в скоро време още един играч на червените да вземе наш паспорт. Каранга има 10 гола в изминалите 10 кръга на първенството и уверено върви към голмайсторския приз. Срещу Дунав Русе бразилецът откри резултата, с което се разписа в пети пореден мач. Нападателят има и две асистенции на сметката си.
 
В следващия кръг ЦСКА гостува на Етър, мачът е в събота от 14:45 часа на стадион "Ивайло", а в състава на червените няма проблеми с контузени и наказани футболисти. С 4 жълти картона виси Кристиян Малинов, който ще бъде лишен от състезателни права за една среща при следващо предупреждение.
 
"Тема Спорт": Третият терен на Панчарево е готов
 
 
Базата на ЦСКА в Панчарево добива все по-добър вид. Третият терен там вече е напълно завършен, а от края на тази седмица ще е готов за експлоатация. 
 
Очаква се до броени дни на него да започнат да се провеждат тренировки на част от юношеските формации на ЦСКА, а е възможно в някои дни там да се готви и представителният състав. Теренът е с перфектна тревна настилка, а скоро може да бъде лицензиран и за мачовете на юношеските състави на армейците.
 
Бунгалата на Панчарево също са изцяло завършени, след като през миналата седмица бяха обзаведени. Така базата на ЦСКА придобива все по-со-лиден вид, но промените по нея ще продължат и в следващите месеци, като плановете са там да бъде изградено общежитие за юношите, ресторант, както и още един терен.
 
24 часа: В ЦСКА умуват за рефери от чужбина
 
 
Ръководството на ЦСКА най-вероятно ще поиска от Съдийската комисия на БФС да им осигури рефери от чужбина за предстоящите дербита срещу „Левски“ и „Лудогорец“.
 
 „Червените“ пропищяха от решенията на „хората в черно“ в последните два мача от Първа лига, въпреки че спечелиха. Във Варна срещу „Черно море“ от „Армията“ имаха претенции към неотсъдена дузпа и отменения гол на Станислав Манолев, а в петък вечерта срещу „Дунав“ (3:0) - за неотсъден наказателен удар срещу Фернандо Каранга и незачетен гол на бразилеца.
 
За последно в елита „Левски“ поиска чужди съдии за възловите си мачове преди 7 години.
 
„Не искам да коментирам дискусионните положения. От една година ме заболя устата да говоря. След мача във Варна мисля, че няма какво повече да коментираме съдиите. Там вече паднаха всички маски и се видя, че по всякакъв начин футболният съюз се мъчи да ни спре. Не мога да коментирам кого ще подкрепим на конгреса на БФС. Аз отговарям за спортно-техническата част. Опитват по всякакъв начин да задържат съперниците ни в мача и се надяват ние да направим грешка, което бе на косъм да се случи във Варна“, каза главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов.
 
Густаво Кулма бе изваден от групата за мача на „червените“ с „Дунав“ заради дисциплинарни проблеми. Това призна след победата с 3:0 старши треньорът Стамен Белчев.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки