Сензациите в пресата: Локо Пд няма да сменя Войнов, Пелето получавал 200 бона на година

Черно море с оферта за треньор, Браун титуляр срещу Хофенхайм, Ботев Пд взима централен защитник, а футболистите – по два бона за успеха в дербито и още…

Сензациите в пресата: Локо Пд няма да сменя Войнов, Пелето получавал 200 бона на година

Сензациите в пресата днес, вторник, 26 септември 2017 година:

„Меридиан Мач”: Черно море с оферта за треньор, обявяват го днес

Черно море по всяка вероятност ще има нов треньор днес. От ръководството разкриха пред „Меридиан Мач", че вчера е имало дълга среща по темата. Според информациите от варненския клуб вече са пратили оферта на специалист, като сега се чака неговият отговор. В медиите се спрягат доста имена, като най-често споменаваните са на Илиан Илиев и Стойчо Стоев. Ако първият се навие да поеме Черно море и бъде предпочетен от ръководството, то рокадата е много вероятно да стане след мача с Левски, тъй като Илиан все пак води Верея и преди време призна, че има уговорка за едноседмично предизвестие пред боса Галин Михайлов. Възможно е, разбира се, да има и по-бърза развръзка. Стоев пък също е възможен вариант, но той нееднократно подчерта, че вече е отклонил доста оферти от България и продължава да чака работа в чужбина, след като преди година и половина напусна Левски, което прави Илиев големия фаворит, още повече, че от Черно море подчертаха желанието си да вземат свързан с историята на клуба човек. „Моряците" вече пети пореден мач са без победа. След обнадеждаващия старт в началото на първенството и временната лидерска позиция, неочакваната загуба от Септември във Варна с 1:4 оказа катастрофално въздействие. Най-опитният в състава на домакините и символ на „моряците" от последното десетилетие Георги Илиев също изрази своето разочарование от моментното състояние на отбора. Капитанът изрази увереност, че тимът разполага с достатъчно опитни футболисти.

„Тема спорт”: Пелето получавал 200 бона на година
Левски-Раковски в момента не е част от Левски, това е обявил изпълнителният директор на сините Красимир Иванов на среща с родители в неделя вечерта. Сбирката е била по инициатива на ПФК Левски АД и се е провела на стадион "Раковски" - до сгурията, на която тренират децата. На нея, освен Иванов, са присъствали спортният директор Даниел Боримиров и Пламен Николов, който бе назначен на мястото на уволнения Станислав Ангелов-Пелето. По думите на финансиста целта на срещата е била родителите да бъдат информирани, че Левски опитва да си върне контрола върху база "Раковски", "завладяна" от Ангелов. Присъствалите родители останали разочаровани, защото клубът нямал визия за развитие на школата, тъй като Левски-Раковски на практика е отделен от Левски от Станислав Ангелов. Иванов е разкрил, че само за една година възнаграждението на Ангелов е било 200 000 лева. Издръжката на база "Раковски" пък възлизала на 400 000 лева за 12 месеца. В момента дружеството "Левски-Раковски", управлявано от Станислав Ангелов, има дългогодишен договор за наем (или концесия) с МВР за стадион "Раковски".

„Тема спорт”: Браун титуляр срещу Хофенхайм 
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров и неговият екип ще продължат с ротацията на вратарския пост. Почти сигурно в четвъртък при домакинството на Хофенхайм под рамката ще застане аржентинецът Хорхе Браун. В последните две срещи - със Септември Сф и Оборище Панагюрище за купата, пази бразилецът Ренан. Треньорът на вратарите при орлите Бернд Дреер залага на двамата средно за по два мача и предприема рокада. В първата среща от групите на Лига Европа срещу Истанбул Б (0:0) като гост пак пази Браун. Така се очаква да е и в четвъртък. В състава след изтърпяно наказание от три мача се завръща  Марселиньо.  Бразилецът не игра срещу Судува в двата плейофа и с турския тим, след като бе изгонен в реванша с Апоел Беер Шева от плейофите за Шампионската лига. Той ще действа на обичайната си позиция зад нападателя. За върха на атаката пък Херо има сериозни колебания -дали да заложи на Клаудиу Кешеру. Румънецът не се ползва с особено доверие при Димитров, макар че игра в последните два двубоя със Септември Сф и Оборище. Специалистът предпочита бразилеца Жоао Паоло. Почти сигурно в пореден двубой извън групата ще остане Върджил Мисиджан. Холандецът изненадващо отпадна от 18-те за двубоя с Истанбул Б на 14 септември и от тогава е аут от състава. Според запознати причината е, че Вура отказва да преподпише договора си, след като през лятото ръководството е отхвърлило оферта за него от чужбина въпреки обещанието за продажба. Карето в отбрана, ако няма контузии, ще е в познатия си вид - Моци и Пластун в центъра и Сисиньо и Натанаел на бековете. В средата на терена ще си партнират Светослав Дяков и Анисе.

„Меридиан мач”: Локо Пд няма да сменя Войнов и след протеста на феновете
До късно вечерта в неделя собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски е разговарял с играчите и спортно-техническото ръководство на отбора в опит да се изяснят причините за слабото представяне, което продължи и в дербито с Ботев. В съблекалнята са се чули доста остри реплики, но единственият инвеститор при „черно-белите" е бил категоричен, че няма да се поддаде на призивите на феновете и треньорът Воин Войнов няма да бъде сменян. Около стотина привърженици на Локо бяха пред стадиона, но не бяха допуснати вътре от полицията. В часовете след двубоя социалните мрежи и футболните форуми буквално бяха залети от критики, отправени към собственика, ръководството, треньорите и играчите. Част от привърженици те обвиняват лично Христо Крушарски за състоянието, в което се намира отборът. Други пък искат моменталните смени на ръководители и треньори на „Лаута", а трети заявяват, че никога до този момент не са виждали футболисти така да разхождат фланелките на Локо. „Феновете са си в пълното право, аз към тях претенции нямам. Аз обаче също съм си в правото да потърся изход от ситуацията и да взема мерки, които смятам за правилни. Имахме много разговори снощи и с футболисти, и с треньори”, разкри Христо Крушарски и бе категоричен, че на този етап се работи по селекцията, а не се мисли за промени в щаба. На сбирката след загубата от Ботев е взето решение отборът да се качи на дълъг лагер в Говедарци веднага след мача със Септември, след който предстои пауза в първенството заради мачовете на националния отбор с Франция и Люксембург. След подновяването на шампионата „черно-белите" гостуват на Берое в петък (13 октомври).

„Тема спорт”: Емануил Луканов ще води Черно море и срещу Левски
Временният старши треньор на Черно море Емануил Луканов остава начело на тима и за гостуването на Левски в неделя от 17:30 часа. Засега ръководството не успява да ангажира нов наставник след напускането на Георги Иванов-Гонзо. Луканов, който е на "Тича" от 2010 година, дебютира в мача с Етър (0:0). Очаква се окончателно решение за нов треньор да има след мача на „Герена" и по време на паузата в шампионата заради националните отбори. Фаворит номер едно според запознати е Илиан Илиев, към когото шефовете на Черно море са отправили оферта. Засега обаче той се бавел със своя отговор, тъй като имал вариант и за Казахстан. Очаква се 6 сряда или в четвъртък той да даде отговор на варненци. Опция за поста е и бившият наставник на Левски и Ботев Пловдив Николай Костов. Георги Дерменджиев и Стойчо Стоев са отпаднали като варианти. Нов успех в Елитната група до 19 години записа Черно море. В среща от 7-ия кръг на шампионата моряците удариха у дома Берое с 3:1.

„Тема спорт”: Младенов остава зад борда въпреки кризата в Пирин
Треньорът на Пирин Благоевград Милен Радуканов на този етап няма никакво намерение да връща в състава Даниел Младенов. Нападателят бе отстранен от първия тим в началото на месеца, а наставникът обяви, че причина за решението му е фактът, че играчът се е "поставил над отбора". Той подметнал за колегите си преди мача с Лудогорец (1:1) в Разград, че не може да бъде резерва на "такива футболисти". Кадровият потенциал на орлетата е малък, но Радуканов, който се ползва с пълната подкрепа на ръководството, не смята да прави компромис с принципите си. Пирин се намира в криза - тимът отпадна от турнира за Купата на България от втородивизионния Ботев Враца с 1:3, а след това допусна поражение у дома и за първенството. 

„Тема спорт”: Ботев Пд взима централен защитник, а футболистите – по два бона за успеха в дербито
Ботев ще направи опит да привлече централен защитник по време на паузата в шампионата заради световните квалификации на националния отбор. Жълто-черните имат остра нужда от подсилване в центъра на отбраната, след като Виктор Генев напусна. Юношата на Левски се раздели с клуба в края на месец август и премина в израелския Ашдод. В момента в средата на защитата треньорът Николай Киров разполага с Пламен Димов и Радослав Терзиев. Тяхна алтернатива е единствено Кристиан Димитров, но той все още не се е появявал на терена в шампионатен двубой през този сезон. При крайна нужда на този пост може да бъде използван и Йордан Минев. На Киров са били предложени няколко чуждестранни бранители и той трябва да одобри някой от тях. След победата над Локомотив в градското дерби треньорът посочи, че след напускането на Генев и Омар Косоко на отбора му липсва ръст и това го прави уязвим при статични положения пред собствената му врата. Футболистите на Ботев ще останат доволни от бонусите, които ще получат за успеха над Локомотив. Те ще приберат по 2000 лева за страхотната си игра. Шефовете на жълто-черните са били изключително щастливи от играта и обявили премията в съблекалнята. Междувременно стана ясно, че Фернандо Виана и Крум Стоянов ще бъдат на линия за гостуването на Витоша в събота, след като пропуснаха успеха в градското дерби. 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки