Реал Мадрид ще спира черната серия в Дортмунд

Белия балет с трагичен баланс като гост на Борусия - няма победа в 6 двубоя

Реал Мадрид ще спира черната серия в Дортмунд

Група Н от тазгодишната Шампионска лига се очертава като доста интригуваща, а вторият кръг предлага двубой между опоненти от тежка категория - Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид.

Двата тима започнаха различно участието си в турнира - германците със загуба, а испанците с победа, но жълто-черните са в много по-силна форма.

Те продължиха шампионския си ход във вътрешното първенство, след като през уикенда разбиха у дома Борусия М'гладбах с 6:1.

По този начин Дортмунд вече е едноличен лидер в Бундеслигата. Според специалистите обаче именно днешният двубой с Белия балет ще покаже каква е реалната класа на домакините. И дали смелата тактика на треньора Петер Бос, напомняща времената на Юрген Клоп, може да подейства срещу топсъперник от ранга на Реал Мадрид.

На "Сигнал Идуна Парк" домакините са доста стабилни - 3 победи от 3 мача. Проблемите са свързани с отсъствието на доста важни фигури - Ройс, Герейро, Дурм, Шмелцер и Роде. Андре Шюрле поднови тренировки с тима, но заедно с Марк Бартра остава под въпрос за мача. 

Същевременно ситуацията в Кралския клуб не е много добра. Роналдо и компания изостават на 7 точки от върха в Ла Лига, макар че през уикенда спечелиха визитата си на Алавес. 

Победата с 2:1 обаче не бе убедителна и остави доста въпросителни около състоянието на тима. Реал стартира в ШЛ с 3:0 над АПОЕЛ Никозия, а от началото на кампанията е без грешка далеч от дома - 4 победи в 4 двубоя. Контузени са Марсело, Ковачич, Бензема и Тео Ернандес. Формата на Кристиано е притеснителна - 18 удара и 0 гола в Примера дивисион.

Двата тима свикнаха да играят помежду си в последно бреме. В миналия сезон на турнира отново бяха в една група. Тогава и двата мача свършиха 2:2. Изиграли са общо 12 двубоя помежду си, като победите за Реал са 4, а тези на немския тим - 3. Цели пет мача са завършили наравно. 

Интересното е, че в в домакинства отборът на Борусия Дортмунд никога не е допускал поражение срещу Реал Мадрид - 3 победи и 3 равенства. 

"Дортмунд е забранена територия за Реал, Борусия всява страх", пише "Мундо Депортиво". Сега за германците мачът се явява по-важен, след като загубиха на старта от Тотнъм в Лондон.

Наставникът на Реал Зинедин Зидан вече е наясно със стартовия състав за днес. Испанското издание „Marca” твърди, че специалистът спира с експериментите. Той няма много въпросителни около това на кои имена да заложи, като вече има избистрена цялата схема. 

Под рамката ще е Кейлор Навас, а в защита – Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Начо. В средата на терена ще оперират Каземиро, Лука Модрич и Иско, а ако няма някакъв проблем, в игра ще бъде пуснат и Тони Кроос. Последният бе контузен, но отлетя с отбора за Германия. Атаката ще бъде поверена на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

Головата разлика на Борусия Дортмунд в Германия е впечатляваща - 19 отбелязани попадения срещу само едно допуснато. Усман Дембеле си тръгна, но Обамеянг е във вихъра си - отчете се с хеттрик през уикенда. Дори при загубата от Тотнъм в Лондон немците изтърваха доста положения пред вратата, пазена от Лорис, и според мнозина не заслужаваха да загубят.

Реал Мадрид пък още не е преодолял миникризата, в която се намира. Въпреки това Зинедин Зидан е призовал за спокойствие и продължава да вярва в способностите на отбора.

Мачът Борусия Дортмунд – Реал Мадрид стартира в 21:45 часа и е пряко в ефира на bTV action.
Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки