Венгер доволен: Адаптацията на Лаказет върви отлично

Можеше да вкара и хеттрик, но се поумори и го смених, заяви спецът

Венгер доволен: Адаптацията на Лаказет върви отлично
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер поздрави Александър Лаказет за бързата му адаптация към стила във Висшата лига на Англия и обясни, че френският нападател може да предложи много повече от просто голове.
 
Лаказет, който вкара и двете попадения за успеха с 2:0 над Уест Бромич, вече има четири гола в шест мача.
 
Той се превърна и в първият футболист на "артилеристите", който успява да се разпише в първите три последователни домакински мача от 1988 година насам.
 
"Той не просто е голмайстор, но и връзките му с останалите играчи са добри. Също така успешно се бори и не беше стъписан от физическите предизвикателства, които предложиха играчите на Уест Бромич. И като цяло изглежда, че генерално се адаптира много добре”, заяви Венгер, цитиран от уебстраницата на клуба.
 
"Смених го, защото се поумори. Можеше да вкара и хеттрик, но пък му дадох да бие дузпата. По-важното беше да спечелим мача, а не да се търсят лични постижения. Защото ако ни бяха вкарали гол и станеше 2:1, нататък можеше да стане много нервно", добави специалистът.
 

Арсенал играе с БАТЕ Борисов като гост в четвъртък втората си среща от групите в Лига Европа, а след това приема Брайтън в мач от първенството. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки