Министър Кралев в Стара Загора: Ще има нови програми за детски спорт

Забавлявайте се и никога не забравяйте, че времето, отделено за спорт ще ви се връща многократно, заяви той

Министър Кралев в Стара Загора: Ще има нови програми за детски спорт

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в Стара Загора.

 

На церемонията присъстваха още зам.-кметът на града и посланик на Европейската седмица на спорта Красимира Чахова, народният представител Радостин Танев и общинският съветник Динко Михайлов.

 

„За втори път в рамките на няколко дни съм в европейския град на спорта Стара Загора. Вие заслужавате тази титла, защото Вашият град е един от най-спортните в България. Благодаря на родителите и учителите, които възпитават децата на Стара Загора в любов към спорта. Важно е всеки от Вас да практикува любимото си спортно занимание.
 
 
Някои може би ще станат професионални спортисти, а на останалите тази любов ще им остане за цял живот. Забавлявайте се и никога не забравяйте, че времето, отделено за спорт ще ви се връща многократно през годините. Защото така развивате характера си и ставате силни личности, които ще бъдат полезни на нашето общество“, обърна се към участниците в спортния празник Кралев.
 
В спортните занимания се включи и 75-годишната баба Марина, която съобщи на министъра, че спортува всеки ден.
 
По време на посещението си в Стара Загора Кралев заяви още, че ММС ще продължи политиката си за създаване на нови и развиване на съществуващите програми за детски спорт.
 
 
„През миналата година беше началото на програмата „Децата и бадминтона“, която финансирахме с над 50 000 лв. и закупихме пособия за този спорт, които бяха раздадени в училищата. По минала година беше „Тенисът-спорт за всички“. Преговаряме с отделните федерации какви програми да направим през 2018 г. Много ми се иска да направим сериозна програма с един от най-българските спортове – волейбола. За това се търсят допълнителни средства, разговаря се и със спонсори, които да се включат.
 
Волейболът е единственият колективен спорт, който се радва на толкова голяма популярност и има сериозни успехи. Жените ни се представят блестящо на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Девойките до 23 години станаха трети на Световно първенство. Мъжете ни са традиционно силни. Мисля, че през следващите години трябва да обърнем внимание на този спорт и в училищата“, каза Кралев.
 
Министърът допълни, че се мисли за разширяване и на изключително успешната Програма за развитие на детско-юношеския футбол, в която да се включат и отборите от втора дивизия, които разполагат със силни школи.
 
 
„Благодаря на г-н Кралев за това, че днес е сред нас и за това, че бях избрана за едно от лицата на тазгодишната кампания #БъдиАктивен - Европейската седмица на спорта. Надявам се днес наистина не само да спортуваме, но и да се забавляваме. Знаете, че спортът ражда много добри приятелства, които остават за дълго“, заяви заместник-кметът на Стара Загора и многократен медалист от състезания по лека атлетика за ветерани Красимира Чахова.
 
Събитията в Стара Загора започнаха със спортни демонстрации на ученици, а жителите и гостите на града имаха възможност да вземат участие в различни видове спорт  - футбол, стрийт баскетбол, волейбол, тенис на корт, щафетни игри и дърпане на въже.
 
Eвропейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициатива на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта. През уикенда в София се състоя спортно изложение "Избери спорт #Бъди Активен!", със спортна панорама беше отбелязана инициативата в Благоевград.
 
 
Във Велико Търново бяха организирани състезания и занимания по художествена гимнастика, борба, лека атлетика, а във Враца се проведоха лекоатлетическа щафета и минимаратон, както и демонстрации по смесени бойни изкуства и турнир по волейбол за смесени отбори. Предстоят множество спортни събития в Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.
Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки