Кристиано и Бейл попариха Дортмунд в нов спектакъл (ВИДЕО)

Реал най-после спечели на "Сигнал Идуна Парк"

Кристиано и Бейл попариха Дортмунд в нов спектакъл (ВИДЕО)

Реал Мадрид постигна трудна, но много важна победа срещу Борусия Дортмунд като гост и за първи път спечели на този стадион.

 

Играчите на Зинедин Зидан спечелиха с 3:1 като гост в група "G" от Шампионска Лига. Кристиано Роналдо вкара две попадения за гостите и тимът вече има 6 точки и равен актив с Тотнъм. Дортмунд и Апоел Никозия остават на дъното без точки и за "жълто-черните" ще трябва да търсят поне една победа срещу Реал и Тотнъм във вторите мачове.

 

Иначе за "белия балет" много силен мач изигра и Гарет Бейл, който откри резултата и даде асистенция. Обамеянг от своя страна продължи добрата си серия срещу този съперник и вкара отново.

 

Срещата започна със значително владение на топката от страна на играчите на Зидан. Първата изгодна ситуация се откри пред Дани Карвахал. Бекът получи фамозен далечен пас от Каземиро и проби. Само че след това не успя да преодолее Роман Бюрки от малък ъгъл.

 

Малко след това Лукас Пичек предотврати сигурен гол. Роналдо пусна успереден на вратата пас към Бейл, но защитникът се намеси в точния момент.

 

В 14-та минута Дортмунд отвърна. Ярмоленко центрира отдясно и Макс Филип стреля от неудобна позиция. Серхио Рамос изчисти от гол линията с ръка, но холандският рефер Бьорн Кайперс не видя това. Германците бяха ощетени.

 

Това не смути Реал и тимът на Зидан дори откри. В 18-та минута Карвахал подаде топка към наказателното поле за Бейл и уелсецът без да се замисля с воле я прати красиво във вратата на Бюрки. В 24-та минута Дортмунд отново поиска дузпа заради игра с ръка на Карвахал, но пак сигнал не последва.

 

Борусия заигра много по-добре в последвалите минути и започна да редува бързи с постепенни атаки. Пиер-Емерик Обамеянг на два пъти беше спрян от Рамос.В 38-та минута Обамеянг удари греда след извеждащо подаване, но съдията отсъди засада. Повторението показа, че ситуацията е много тънка.

 

В последствие Роналдо припомни, че е на терена с два удара. Първият му беше блокиран, а вторият мина встрани. В продължението на първата част Рамос беше оставен сам в наказателното поле след центриране от корнер, но стреля учудващо неточно за своите стандарти.

 

Второто полувреме започна силно за Дортмунд. Ярмоленко изпусна изгоден шанс още в първите секунди след подаване на Марио Гьоце. Реал обаче наниза втори гол в 50-та минута. Гарет Бейл проби отдясно и пусна успореден пас на Роналдо. 

 

От изгодната позиция португалецът не сбърка и донесе солиден аванс на мадридчани.

 

Борусия бързо се върна в мача. В 54-та минута Гонсало Кастро центрира към Обамеянг и габонецът отново не прости на Реал. Серхио Рамос не успя да опази нападателя. Двата тима не спираха с високото темпо и страхотния футбол в атака. Акциите им се редуваха една след друга.

 

Гарет Бейл падна артистично в наказателното поле след контакт със Сократис, но съдията не се подведе. Поведението на уелсеца беше рисково, защото имаше жълт картон. В 67-та минута Обамеянг можеше да вкара още един гол, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда на Навас. 

 

Иско малко след това можеше да реши всичко в полза на Реал, но стреля високо от изгодна позиция. След това испанският национал отправи и хубав удар по земя след пробив отдясно, но Бюрки спаси с една ръка.

 

В 79-та минута Кристиано каза своето. В една от контраатаките на Реал той получи извеждащ пас от Модрич и стреля силно в близкия ъгъл за 3:1. Повторенията показаха, че има сериозни съмнения за засада при решителния пас. В края на мача резервата Марко Асенсио се озова очи в очи с вратаря, но се разколеба и пропусна да отбележи. След това Бюрки спаси и опасен удар на Рамос с глава. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки