Гуардиола: Страхотна победа срещу невероятен съперник

Трябваше да бъдем агресивни, за да спечелим, допълни наставникът

Гуардиола: Страхотна победа срещу невероятен съперник
Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира със задоволство победата на тима си с 2:0 над Шахтьор Донецк на “Етихад” в двубоя от група F на Шампионската лига.
 
Наставникът хвърли доста сили, за да похвали съперниците и сподели, че е много горд с футболистите си заради постигнатия успех.
 
“Шахтьор е един от най-добрите отбори, против които съм играл някога. Много е трудно да се противопоставиш на техния стил. Футболистите им много добре контролираха топката, а Тайсон, Марлос, Бернард и особено Фред с един пас могат да организират атака.
 
Трябваше да действаме нестандартно, особено през второто полувреме. Направо бяха невероятни – скорост в атаката, бързи пасове. До почивката се сблъскахме с висока преса и не успявахме да преодоляваме отлично подредените в центъра гости.
 
Степаненко и Фред играят с къси пасове и принуждават полузащитниците ни да излизат напред, като след това се възползват от празните пространства зад гърба им. 
 
През второто полувреме създадохме доста положения, които не реализирахме и трябваше да чакаме последната минута, когато бе подпечатана победата ни. Ако не бяхме толкова агресивни срещу този отбор, никога нямаше да стигнем до успеха.
 
Всичко това ме кара да съм страшно горд със своите футболисти и с тази победа”, коментира Гуардиола, който като треньор се изправи за седми път срещу украинския гранд.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки