Млади таланти в инициативи със зам.-министър Колева в Пловдив

Много подаръци зарадваха децата на старта на Европейската седмица на спорта в Града под тепетата

Млади таланти в инициативи със зам.-министър Колева в Пловдив
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева даде старт на активностите от Европейската седмица на спорта #BeActive в Пловдив и се включи в спортните занимания, организирани от Общината. 
 
Множество деца се събраха в баскетболната зала до „Младежкия център“ край Гребната база, като лошото време не им попречи да покажат любовта си към спорта. В заниманията се включиха децата от Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, Дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Луиза“ и възпитаници на държавното спортно училище „Васил Левски“.
 
Програмата за Европейската седмица на спорта на Община Пловдив включва състезания по футбол, баскетбол, фитнес на открито, колоездене, атлетически крос. Отворени за свободни тренировки бяха и общинските спортни зали.
 
 
„Пловдив има прекрасна спортна инфраструктура, в близост е Младежкия център на Пловдив, който разполага с отлични условия за спортуване и се намира до друго чудесно съоръжение, каквото е гребният канал.
 
Спортът помагат на младите хора да се справят с предизвикателствата на съвременния свят и да възпитават европейски ценности и е изключително мощен инструмент за постигането на тази цел“, каза Колева.
 
Заместник-министърът добави, че целта на Европейската седмица на спорта #BeActive е да провокира младите хора да водят активен и здравословен начин на живот.
 
„Радващо е, че толкова много пловдивчани спортуват и ежедневно доказват, че Пловдив е град с големи спортни традиции и активни млади хора“, завърши Ваня Колева.
 
 
Заедно със заместник-министъра на събитието бяха заместник-кметът Георги Титюков, кметътна район Западен Димитър Колев, заместник-кметът на район Западен Георги Георгиев, футболната легенда на „Ботев“ и Директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив Петър Зехтински, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, посланиците на Европейската седмица на спорта европейската вицешампионка на 1500 м за девойки Лиляна Георгиева, световната вицешампионка на троен скок за девойки Александра Начева и европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова.
 
Ваня Колева подари топки за футбол, баскетбол и волейбол на децата, включили се в спортния празник.
 
Eвропейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициатива на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта. През миналия уикенд в София се състоя спортно изложение "Избери спорт #БъдиАктивен!", със спортна панорама беше отбелязана инициативата в Благоевград.
 
 
Във Велико Търново бяха организирани състезания и занимания по художествена гимнастика, борба, лека атлетика, във Враца се проведоха лекоатлетическа щафета и минимаратон, както и демонстрации по смесени бойни изкуства и турнир по волейбол за смесени отбори.
 
В Стара Загора се проведоха демонстрации на ученици, а жителите и гостите на града имаха възможност да вземат участие в различни видове спорт - футбол, стрийт баскетбол, волейбол, тенис на корт, щафетни игри и дърпане на въже. Предстоят спортни събития в Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки