ПСЖ преби Байерн и стресна европейските грандове (ВИДЕО)

Неймар и Мбапе развинтиха баварците

ПСЖ преби Байерн и стресна европейските грандове (ВИДЕО)

 ПСЖ победи Байерн (Мюнхен) с 3:0 в мач от Група "B" на Шампионска лига.

 
Играчите на Унай Емери тотално надиграха своя съперник и дадоха огромна заявка за успешна кампания в турнира. Новите попълнения Дани Алвеш, Неймар и Килиан Мбапе играха страхотно и създадоха безброй проблеми за защитата на баварците.
 
С победата си ПСЖ събра 6 точки и дръпна с 3 на съперника си. Селтик се изравни с Байерн на втората позиция след победа над Андерлехт. Като цяло отборът на Карло Анчелоти владееше по-често топката в Париж, но историята е показвала не веднъж, че това не е гаранция за успех. Парижани направиха страхотни контраатаки и буквално развинтиха отбраната на съперника си. ПСЖ има само една загуба в последните си 43 домакински мача в Европа и се видя защо.
 
Домакините започнаха  ударно срещата. Двамата големи приятели и бивши играчи на Барселона Неймар и Дани Алвеш комбинираха. Нападтелят проби отляво и намери непокрития си съотборник, който промуши топката под плонжа на Свен Улрайх. 
 
Защитата на Байерн тотално забрави за присъствието на бека. След гола Байерн тотално взе инициативата и владееше топката. Едно от най-добрите ситуации се откри пред Хави Мартинес. След изчистване от корнер испанецът намери топката на границата на наказателното поле с външен фалц, но Ареола спаси страхотно и изби в корнер.
 
В 27-та минута ПСЖ хвана съперника си на контраатака. Мбапе се втурна напред с топката и я подаде на Кавани. Уругваецът обаче пропусна с диагоналния си шут.
 
Кавани обаче не сгреши при следващия си шанс. Мбапе получи зад защитата, обърна се с гъб и подаде към уругваеца. Със страхотен техничен шут от границата на наказателното поле уругваецът препарира Улрайх за 2:0. Това беше 59-и негов гол за тима в последните 60 мача.
 
Малко след това Кавани можеше да вкара втория си гол след супер отиграване на Неймар. Свен Улрайх обаче спаси удара на нападателя. Атаките на парижани изглеждаха мълниеносни.
 
Второто полувреме започна равностойно, но първата добра възможност беше за ПСЖ. След бърза атака Мбапе комбинира с Неймар и последва крайно неточен удар на бразилеца от изгодна позиция.
 
Двамата обаче комбинираха успешно, за да оформят класиката в 63-та минута. Дани Алвеш проби отдясно и изведе Мбапе. Французинът се подигра с Давид Алаба и подаде към Неймар. Хави Мартинес спря топката и остави на тепсия за бразилеца, който от близо направи 3:0
 
Байерн можеше да вкара почетен гол чрез Кингсли Коман в края на мача, но Ареола спаси. Стражът направи същото и след шут на Левандовски от пряк свободен.
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки