Луда драма на "Сан Сиро", младок спаси Милан в края (ВИДЕО)

Росонерите изпуснаха два гола аванс, но възкръснаха

Луда драма на "Сан Сиро", младок спаси Милан в края (ВИДЕО)

 Милан постигна изключително драматична победа срещу Риека с 3:2 в мач от група "D" на Лига Европа. 

 
 
"Росонерите" не впечатлиха с кой знае колко убедителен футбол, но владееха инициативата в по-голямата част от срещата. Проблемите за тях дойдоха в края на срещата, когато след 80-та минута пропиляха аванс от два чисти гола, а след това трябваше да вкарват в последните секунди.
 
Първото попадение в срещата вкара Андре Силва, който получи топката от Борини по левия фланг и влезе навътре. След това прекрасно финтира противников защитник и с диагонален шут прониза вратата.В 53-та минута резултатът стана 2:0 след голяма доза шанс. Топката беше центрирана от корнер и Патрик Крутроне я отклони с глава. След това тя срещна крака на Бонучи и стана перфектна за другия централен защитник Матео Мусакио. Аржентинецът не сгреши.
 
Риека върна един гол в 84-та минута. Боаду Акости вкара след като се откъсна сам зад защитата на съперника. Донарума излезе добре, но след двоен рикошет топката се оказа във вратата му. В 90-та минута Риека попари съперника си. Хърватите получиха право да изпълнят дузпа. Романьоли опита да гърдира топката в наказателното поле, но беше излъган от резервата Матич Църнич, който падна в наказателното поле. Йосип Елес нямаше проблем да вкара от бялата точка и да смути феновете по трибуните. 
 
В крайна сметка обаче Росонерите стигнаха до успех след гол в 93-та минута на Патрик Кутроне. Младокът вкара след хубав извеждащ пас на Борини
 
След тази полуиздънка напрежението върху Винченцо Монтела се покачва още повече заради незадоволителните резултати от началото на сезона.
 
В другия мач от групата Аустриа Виена постигна обрат като гост срещу АЕК Атина, но също допусна гол в края и срещата завърши 2:2.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки