Представиха Костов в украинския Стал

Проблем с регистрацията отлагат официалния дебют на българина

Представиха Костов в украинския Стал
Българският специалист Николай Костов вече е старши треньор на украинския отбор Стал (Камянске), който се намира на предпоследното 11-о място в класирането след изиграването на 10 кръга.
 
Негов помощник ще бъде Неделчо Матушев, а двамата бяха представени снощи пред отбора в базата на отбора "Зелена Буча" от президента на клуба Вардан Израелян.
 
И двамата имат опит в украинския футбол, като при Костов той е повече от сериозен. 54-годишният бивш старши треньор на Левски е бил начело на още три украински отбора - Металург (Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов), докато Матушев е работил в Карпати, а също така и в арменското първенство.
 
Българските треньори няма да водят отбора в предстоящата им среща с Верес (Ривно) като гост заради бавна процедура по регистрация на документите им, така че техният официален дебют ще бъде на 17-и октомври при домакинството на Зоря (Луганск). Досегашният помощник-треньор Кирил Нестеренко ще бъде вписан в протокола за идния уикенд.
 
Костов и Матушев пристигнаха в Украйна в сряда, а вчера внимателно изгледаха тренировката на отбора и след това получиха всички видеозаписи на мачовете до момента.
 
Стал (Камянске - бивш град Днепродзерджинск), има едва две победи от 10 мача, което обаче е обяснимо заради късното започване на подготовката и селекция само от втория отбор и школата на клуба. Сега обаче българските специалисти имат задача да вдигнат нивото и Стал да се спаси от изпадане.
 
Медиите в страната твърдят, че без никакво съмнение стилът на отбора ще се измени към по-добро, тъй като Костов залага на бърз, техничен, атакуващ футбол, какъвто обичат всички фенове на играта.

 

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки