Великов: Не ме интересува играта, а само трите точки

„Радуканов може да победи всеки, дано го излъжем”, каза наставникът на Дунав

Великов: Не ме интересува играта, а само трите точки

След две поредни гостувания в Първа лига днес Дунав Русе приема Пирин Благоевград с амбицията да прибави нови три точки към актива си.

Драконите разбиха с 3:0 Витоша Бистрица при последното си домакинство на 10 септември, но след това паднаха два пъти навън - от Верея (1:2) и ЦСКА (0:3), и отново се смъкнаха в класирането.

През това време русенци стигнаха до осминафиналите за купата, където ще приемат Струмска слава Радомир, но това едва ли топли толкова много феновете.

"Мачът е много важен. Трябва да победим на всяка цена. Пирин трябва да се съобразява с нас. Не ме интересува по какъв начин и с каква игра, важно е само да вземем трите точки. Това е най-ценното от този сблъсък", каза старши треньорът на драконите Веселин Великов пред "Тема Спорт" и похвали своя колега Милен Радуканов.

"Треньор, който може да победи всеки отбор. Да се надявам, че ще го излъжем. Имаме няколко мача един срещу друг. В единия аз бях в ЦСКА, а той в Левски", сподели още Великов.

Левият бек на Дунав Христофор Хубчев вече тренира с отбора и ще попадне в групата. Той обаче ще остане на пейката, тъй като е изостанал леко с подготовката, след като отсъства близо месец. Готов е и вратарят Станислав Антонов, който ще се завърне под рамката. При визитата на ЦСКА той поиска смяна на почивката, а резервата му Конов пусна три гола.

Сериозни проблеми обаче има пред наставника на орлетата Милен Радуканов. Трима основни играчи пропускат срещата заради наказания - Антон Костадинов, Димитър Благов и Аймен Суда. Под сериозна въпросителна са Александър Башлиев, Конър Хендерсън и Румен Сандев, които лекуваха контузии. С оглед ограничения потенциал те ще са в групата, като с шансове за титуляр е само Башлиев.

"Да, имат трима наказани, но аз не съм сигурен, че всички трима са контузени и че няма да дойдат. Анди Реня обаче се завръща, а видяхме какво направи той при победата им с 5:0 над Локо Пловдив. Суда и Костадинов са много добри футболисти и важни за схемата на Пирин. Затова трябва да се възползваме максимално", коментира Веселин Великов.

Мачът Дунав – Пирин стартира в 20:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки