Сензациите в пресата: ЦСКА иска холандец от САЩ, Левски се оглежда за нападател

Запорираха Сектор А на „Лазур”, Черно море ще разчита на корнери срещу „сините” и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА иска холандец от САЩ, Левски се оглежда за нападател

Сензациите в пресата днес, събота, 30.09.2017 година:

„Меридиан мач”: ЦСКА иска холандец от САЩ

Лидерът във временното класиране ЦСКА-София ще се опита да привлече през зимата 27-годишният холандски футболист Роланд Алберг. В момента той играе в американския Филаделфия Юниън, а информацията за интереса на тима от Борисовата градина към него идва от местния журналист Кристиан Дайър. Алберг играе на поста офанзивен полузащитнник. Роден е Хоорн и е юноша на АЗ Алкмаар.  Първият му професионален договор е с Екселсиор, откъдето е изгонен след 18 месеца със скандал. Твърди се, че той е наплюл фен на собствения си отбор. Алберг е играл в турския Елазъгспорт и холандския Адо Ден Хааг, а от 2016 година е част от Филаделфия. Интерес към него от Европа не е липсвал, но офертите са били отхвърлени. Договорът му изтича след четири месеца и тогава той може да премине в ЦСКА-София като свободен агент, каквото е и желанието на “червените”.

„Тема спорт”: Сините се оглеждат за още един нападател

Ръководството на Левски вече усилено работи по зимната селекция. Сред задачите на скаутите на клуба е да набележат и класен централен нападател. В момента сините имат за този пост румънеца Серджиу Буш и конгоанеца Жуниор Мапуку. Извън първия отбор пък е нигериецът Бабатунде Аденижи. Първите двама обаче са доста колебливи от началото на сезона. Италианският треньор Делио Роси ги върти - когато единият започне като титуляр, другият го заменя в хода на срещата. До момента двамата не са били заедно на терена. Мапуку е този, който има повече голове. Конгоанецът се е разписал 4 пъти в десетте шампионатни двубоя. Головете му обаче паднаха само в две срещи - той реализира хеттрик при 3:0 над Пирин в Благоевград, а след това вкара Веднъж при 4:0 над Славия. За 439 минути на игрището се разписва средно по един път на почти 110 минути. Най-сериозните забележки на Делио Роси към Жуниор са свързани с това, че той не полага достатъчно усилия в дефанзивен план. Това е най-голямата слабост В играта му. Коефициентът на полезно действие на Серджиу Буш е по-нисък. Румънецът също участва във всичките 10 срещи за първенството до момента, но не бе в игра 540 минути. В тях той огорчи съперниците 3 пъти - разписа се по веднъж при 2:0 над Витоша Бистрица, 2:0 над Дунав и 4:0 над Славия. Серджиу вкарва средно по един път на 180 минути (3 часа). Буш е доста по-комбинативен от Мапуку, но пък за сметка на това е точен по-рядко. До момента и двамата тарани на Левски се отличават с непостоянство. В последните мачове те трудно се озовават на стрелкови позиции. И това никак не се харесва на Делио Роси. Буш и Мапуку не са се разписвали в предишните 4 мача на отбора - 3 за първенство и 1 за Купата на България. Това е и причината Левски сериозно да започне да се оглежда за взимането на още един централен нападател.

„Меридиан мач”: „Моряците" ще разчитат на корнери срещу Левски

Треньорът Емануел Луканов наблегна на тактико-техническите прийоми и заучените комбинации пред противниковата врата в работата си за мача срещу Левски. В края на заниманието вчера капитанът Георги Илиев в продължение на 15 минути изпълняваше корнер сред корнер, а футболистите бяха разделени на защитници и нападатели. Бранителите трябваше да покажат добри защитни умения и да се противопоставят на нападателите , а нападателите да демонстрират головия си нюх пред противниковата врата. „Тренирахме усърдно през седмицата и сме готови да заличим негативното представяне от последните няколко срещи. Всички осъзнаваме не само важността на предстоящия, двубой, но и важността на останалите две срещи до края на първото завъртане в първенството срещу Лудогорец и Локо (Пд). Мисля, че настроението в отбора е добро, събрахме добри футболисти през този сезон, които трябва да го докажат на терена в следващите мачове", лаконичен бе Луканов.

„Меридиан мач”: Запорираха Сектор А на „Лазур”

Община Бургас е запорирала Сектор А на стадион “Лазур” заради натрупани дългове към местната хазна за данък сгради и такса смет от страна на дружеството, което е собственик на съоръжението. Сумата, която “Спортс пропърти мениджмънт” дължи е в размер на 600 000 лева.  Все още не е ясно какво следва. Дружеството е акционер с 50 процента в ПСФК Черноморец, а останалата половина от дяловете са на общината. В последните години собственикът на “Спортс пропърти мениджмънт” Митко Събев не може да намери общ език с кмета Димитър Николов.  Събев не иска да плаща тези 600 000 лева, защото има вземания като кредитор на ПСФК Черноморец. Споровете се точат вече три години, а бургаският футбол е стигнал до незапомнени дълбини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки