Сити проби бетона на Челси (ВИДЕО)

Гонитбата на манчестърските тимове продължава

Сити проби бетона на Челси (ВИДЕО)
Манчестър Сити спечели с 1:0 гостуването си на Челси от 7-ия кръг на Висшата лига и отново се изравни по точки с Юнайтед на върха в класирането.
 
Голът за "гражданите" вкара бившият футболист нта Челси Кевин де Бройне в 67-ата минута. Домакините останаха без типичен нападател още преди почиквака, когято алваро мората се контузи и Антонио Конте прибра отбора си. Защитната му тактика обаче се провали и "сините" вече изостават  6 точки от Сити и Юнайтед.
 
Челси на практика играеше с петима бранители в големи периоди. Въпреки това в 27-ата минута лондончани бяха много близо до гола. Отаменди изчисти едно центриране към Мората, но след това Аспиликуета стреля по земя до близката греда, но Едерсон изби. 
 
В 30-ата минута и Куртоа трябваше да се намесва след удар на Силва до близката греда. Десетина минути преди почивката Алваро Мората получи контузия и бе заменен от Вилиан. Бразилецът и Азар започнаха да действат като нападателно дуо. 
 
Сити започна по-добре и втората част.  В 65-ата минута Куртоа спаси удар на Жезус. Малко гостите претендираха за игра с ръка на Алонсо след удар на Силва. Натискът на Сити даде резултат в 67-ата минута. Де Бройне направи много двойно с Жезус, след което нанесе страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Белгиецът не остави никакъв шанс на своя сънародник Куртоа и наказа бившия си отбор - 0:1. 
 
Конте реагира, включвайки в игра Педро Родригес и Миши Батшуай. Това раздвижи играта на Челси в атака. В 84-ата минута обаче отново "гражданите" бяха близо до гол. В заключителните секунди пък Кехил пропусна за Челси.
 
Рубен Диаш: Единственият път сега е напред

„Нямахме ден срещу Реал“

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки