Станислав Генчев: Много трудно някой ще си тръгне от „Ивайло” с победа

Старши треньорът на Етър се чувства голям късметлия

Станислав Генчев: Много трудно някой ще си тръгне от „Ивайло” с победа

Старши треньорът на Етър Станислав Генчев бе категоричен, че до края на сезона гостуващите тимове трудно ще си тръгват от стадион „Ивайло” с победа. "Виолетовите” спряха победната серия на ЦСКА от 8 поредни мача без загуба в Първа лига, след като стигнаха до равенство 2:2 на стадион „Ивайло” в двубоя от 9-ия кръг на първенството.

 

„Това не трябва да е изненада, че реализирахме такъв резултат срещу ЦСКА. Допуснахме по-слаби резултати в началото, защото времето за лятна подготовка бе много малко, взехме много нови футболисти и съвсем резонно бяхме по-колебливи в играта си. С течение на времето нещата в клуба се нормализираха и играта ни на терена се подобри. Единственото, което ни липсва до момента са точките”, каза Генчев пред Diema Sport.

 

„Велико Търново винаги е бил футболен град. Много сме щастливи, че имаме такава фенска маса и подкрепата на привържениците.Може би това, че се завърнахме на нашия стадион повлия на представянето ни в домакинските мачове. Много трудно вече някой ще си тръгне от „Ивайло” с победа. Още миналата година, когато играхме във Втора лига, нямахме загуба тук. Имахме една единствена загуба от началото на сезона на „Ивайло” от Берое, но не искам да се връщам на тази тема - защо и как загубихме този мач”, допълни той.

 

„Мога да кажа, че съм голям късметлия. Работил съм под ръководството на треньори като Димитър Димитров, Люпко Петрович, Ивайло Петев, Станимир Стоилов и други. Научил съм много от тези хора. И до ден днешен търся съвети от тях. От Люпко съм научил, че дисциплината е номер 1. Мъри Стоилов пък държи на по-романтичния футбол. От Ивайло Петев съм взел една част от методиката на работа”, призна наставникът на „виолетовите”.

 

„Станах играещ треньор още в Дунав. Беше трудно, защото до вчера съм им бил съотборник, а днес трябва дори да ги съветвам за някои неща. Сега нямам проблем с момчетата, те ме слушат. Нямат и голям избор. Все пак ми е трудно е, играе ми се до ден днешен. Рано или късно краят на кариерата идва. От много години искам да съм треньор и винаги съм искал да правя точно това. Мисля, че досега не съм сбъркал в нищо”, каза още той.

 

„Като всеки млад треньор, искам да се развивам. Ако съм показал, че съм израснал и че заслужавам, ще се радвам да поема е някой по-голям тим. За да стане един треньор национален сенкционер, трябва да има голям опит зад гърба си. Доста ми е рано да си поставям подобни цели. Основната ми цел към момента е Етър в Първа лига и през следващия сезон. Ако успеем да влезем в първата шестица, това ще е прекрасно”, завърши Генчев.
 

Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки