Рикиардо се надява на първи подиум на Сузука

Настройките ми бяха по-различни от тези на Макс

Рикиардо се надява на първи подиум на Сузука

 Даниел Рикиардо изпревари съотборника си Макс Верстапен в квалификацията за Гран при на Япония. Двамата се класираха съответно четвърти и пети в Q3, като в утрешната надпревара ще стартират от втора редица (трети и четвърти) заради наказанието на Валтери Ботас.

 
„И днес битката между мен и Макс бе много близка”, коментира австралийският пилот на Ред Бул. „Този път аз му взех половин десета от секундата за разлика от предишните няколко квалификации. Беше наистина важно да съм пред него. А ще стартирам и от трета позиция заради санкцията на Ботас, което ме извежда на по-чистата страна на пистата. Така че, благодаря, Валтери.”
 
 
„Доволен съм от този резултат. Настройките ми бяха по-различни от тези на Макс, тъй като избрах да намаля малко аеропритискането. Надявам се това да ми помогне в състезанието.”
 
 
„Още не съм гледал обиколката на Люис [Хамилтън], но видях времето му – не можем да го постигнем. Смятам, че извлякохме максимума от болида и определено нямаше откъде да измъкнем секунда. Ще видим какво ще стане утре, но според мен ще сме щастливи, ако можем да останем в битката за подиума. Стартът ще е важен за нас, тъй като на това трасе изпреварванията не са лесни. Стратегията вероятно ще е изиграе роля. Надявам се да спечеля първия си подиум на Сузука. Трасето е страхотно, но никога не съм бил на почетната стълбичка тук, така че това е целта ми.”
 
 
Верстапен обясни, че е направил известни промени в реглажите след Q2, което е повлияло на ритъма му.
 
„Времето ми бе добро, но вероятно накрая можех да съм малко по-бърз”, продължи холандецът. „Скоростта в завоите е по-висока с настоящите коли, което на практика означава, че отделни секции с криви на практика се превръщат в по-дълги прави. Натоварването е малко по-сериозно. Пистата по принцип е трудна, а сега дори още повече в сравнение с предишни години.”
 
 
„Мисля, че състезателното темпо на Мерцедес е добро, но не сме сигурни какво е това на Ферари. Ще спечелим по една позиция на грида заради наказанието на Ботас, така че ще се боря за напредък от четвърто място напред. Би ми харесало да завали, но няма да се случи. Дано износването на гумите е по-малко на сухо.”
 
„С Даниел сме с различни конфигурации на колите за утре. Надявам се съперниците пред мен да направят интересна битка в първи завой, но не и за мен. Харесвам сандвичи, но не и на пистата.”

 

 

Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки