Швеция наниза 8 и погреба холандските надежди (ВИДЕО)

Вече е почти сигурно, че "лалетата" няма да са на Мондиала

Швеция наниза 8 и погреба холандските надежди (ВИДЕО)
С почти стопроцентова сигурност можем да кажем, че Холандия няма да играе на Световното първенство в Русия. Това стана ясно след успеха на Швеция над Люксембург като домакин с внушителното 8:0.
 
Херцогството не показа и за момент играта, която предостави при гостуването си на Франция (0:0). Даже напротив - играчите от скромната държава не успяха да се противопоставят на шведите и загубиха катастрофално. 
 
Така "тре кронур" се класира на 99% поне на бараж, тъй като си гарантира второ място в групата ни. Тимът вече има 19 точки, а Холандия е с 13 преди да гостува на Беларус тази вечер. Дори и холандците да победят в оставащите си два мача, сред които гостуване на Швеция, няма да се преборят с Франция и скандинавците, тъй като головата разлика вече е непосилна. 
 
Естествено, сметките важат само ако Франция вземе поне една победа в срещите си с България и Беларус. В момента тимът на Дешан е със 17 точки.
 
Иначе за шведите голям мач изигра потъналият в изгнание в последните години Маркус Берг. Бившият нападател на Хамбургер вкара 4 гола или иначе казано - половината. Два добави Андреас Гранквист от дузпи, а по един Михаел Лустиг и Ола Тойвонен.
 
След допуснатите 8 попадения Люксембург падна до последната позиция в групата с 5-те си точки, тъй като вече има по-лоша голова разлика от Беларус. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки