Министър Кралев с важна информация относно търга за „червените” бази

"Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите"

Министър Кралев с важна информация относно търга за „червените” бази
„Отново зачестиха въпросите кога ще бъде обявен конкурсът за наем на ст. Българска армия и спортно-тренировъчна база Панчарево.”

Това написа министърът на младежта и спорта Красен Кралев в социалната мрежа „Фейсбук” по повод очаквания с голям интерес от „червената” общественост търг за базите на футболен клуб ЦСКА.

„В момента изчакваме да приключи административната процедура по учредяването на новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. Част от имотите, които трябва да бъдат апортирани в дружеството, са публична държавна собственост и въз основа на решението на Министерски съвет от 20 септември те придобиват статут на имоти с частна държавна собственост. Областният управител на област София трябва да отрази промените в актовете за държавна собственост”, коментира спортният министър. 

„Всички необходими документи са предоставени от ММС на Областна управа област София с вх. № 03/112-001 от 25.09.2017 г. Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите и вписването им в Имотен регистър. Веднага след това ММС ще подаде документите на новото дружество за вписване в Агенцията по вписванията. Този процес е кратък и след приключването му ще бъде обявен публично и конкурсът за отдаване под наем на ст. Българска армия и спортно-тернировъчна база Панчарево, като тръжната документация е готова и одобрена от мен”, допълни Красен Кралев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки