Сензациите в пресата: Турски скаути сравниха Каранга с Демба Ба

Поляк носи близо 300 бона на Лудогорец, Белмон титуляр за гостуването на Етър

Сензациите в пресата: Турски скаути сравниха Каранга с Демба Ба
Сензациите в пресата днес, сряда, 11 октомври:
 
„Тема спорт”: Турски скаути сравниха Каранга с Демба Ба
 
Специализираната турска агенция TrScouts изготви профил на нападателя на ЦСКА фернандо Каранга, който бе публикуван в социалната мрежа Twitter. Скаутите, които имат над 13 000 последователи в уеб пространството, очертават силните и слабите страни на Каранга, посочват неговата статистика в Първа лига, правят и сравнение между него и други нападатели.
Турците припомнят, че договорът му с ЦСКА е до юни 2019 г. (бразилецът подписа в началото на 2017-а за 2,5 години). Като негови основни оръжия са посочени дриблирането, техниката и скоростта. Като по-слаби страни са липсата на опит на високо ниво, както и липсата на по-изразени конструктивни качества.
Бразилецът е сравнен с бившия голаджия от Висшата лига на Англия Демба Ба. Сенегалецът правеше фурор в Нюкасъл в периода 2011-2013 г., когато реализира 29 гола в 54 шампионатни мача и стига до трансфер в Челси (33 мача и 7 гола). Ба е със същия ръст като Каранга - 189 см и бе добре известен с някои много красиви и технични изпълнения при свои голове. Каранга също така е оприличен и на камерунския национал Ленърд Квеке, който от 2013 г. насам има 96 мача и 45 гола за Ризеспор, а преди това е играл и за Спарта Прага (74 мача и 31 гола).
 
„Меридиан мач”: Поляк носи близо 300 бона на Лудогорец
 
Трансферът на Яцек Гуралски излезе доста на Лудогорец - около 1 350 000 евро, поне според медиите в Полша. Сега обаче се оказва, че халфът може да върне част от платената за него сума. Това ще се случи, ако Гуралски попадне в националния тим на Полша за мондиала в Русия следващото лято. Това обаче ще е по-скоро логично, защото селекционерът на „дружина полска“ Адам Навалка го викна за последните квалификации, макар и той да не записа игрови минути в тях. Именно при този треньор Гуралски записа дебют за родината си, но тогава все още носеше екипа на Ягелония. Ако халфът, който все още не си е спечелил титулярно място в състава на Лудогорец, отиде на световното, то ФИФА ще плати сериозна компенсация на „орлите“. За всеки ден, в който Гуралски е ангажиран с националния тим, в касата на шампионите ще влизат около 5000 евро. За предишното световно световната централа даваше по 2000 евро, но сега фондът за компенсации е увеличен два пъти и половина повече - на 160 млн. евро млн. за всички отбори. Гуралски ще е ангажиран най-малко 30 дни - две седмици лагер и поне още толкова първенство, което ще донесе на Лудогорец около 150 000 евро или 300 000 лева.
За участието на Клаудиу Кешерю, Козмин Моци и Андрей Препелица на Евро 2016, „орлите“ взеха 550 000 евро.
  
24 часа: Израелски фен пробва да атакува Иско с нож
 
Правещият много силен сезон за Реал (Мадрид) Иско е можело да стане жертва на атака с нож по време на световната квалификация Израел - Испания в Йерусалим.
Веднага след първия съдийски сигнал 6-има местни фенове нахлуха на терена. Според информация в израелските медии единият от младоците се насочил с нож в ръката към Иско. При спринта си обаче той изтървал хладното оръжие. Полицаи и охранители успяха бързо да озаптят хулиганите. Все още няма версии какви са били техните мотиви. Пробвалият да атакува Иско бил най-младият от всички. Той влязъл на стадиона без нож и го по-лучил там. В Йерусалим халфът на Барселона Серхио Бускетс записа мач №100 за националния отбор на Испания. Така той се присъедини към още 12- има футболисти, които са успели да достигнат тази кота. 
 
„Тема спорт”: Хубчев умува за Георги Христов
 
Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев обмисля да изпрати повиквателна на нападателя Георги Христов. В момента той е част от американския Тампа Бей Роудис. Наскоро бившият футболист на Ботев Пд, Левски и др. вкара 50-ия си гол отвъд Океана. 32-годишният Христов може да бъде повикан за лагер-сбор през ноември, когато са баражите за мондиала в Русия. БфС се опитва да уреди контрола, но засега удря на камък. В момента Хубчев разчита само на двама тарани - Андрей Гълъбинов и Ивайло Димитров. На върха на атаката бяха използвани още Спас Делев, както и Ивелин Попов.
Самият селекционер обяви наскоро, че за него възрастта няма значение, защото това не е клубен отбор, в който може да има тотално подмладяване и налагане на юноши.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки