Скандално предложение! Слагат чипове като при кучетата на спортистите?

За борбата с допинга трябват радикални мерки, убеден е Майк Милър

Скандално предложение! Слагат чипове като при кучетата на спортистите?
Президентът на Световната асоциация на олимпийците (WOA) Майк Милър предложи спортистите да бъдат чипирани като кучетата, тъй като според него са нужни радикални мерки за борбата с допинга.
 
Това свое мнение изказа той по време на срещата на антидопинг лидери в Уестмистър. 
 
„Някои ще кажат, че не може да се постъпва така с хора, но ако ние сме нация, която обича кучетата и постъпваме така с тях, защо това да е лошо да го приложим и върху себе си? За да се преборим с допинга, трябва спортистите да са чипирани с най-модерните технологии.
 
Само така ще може да се следи непрекъснато за изменения в организма им или в кръвната картина. Опасенията ми са само, че тази информация ща се използва и в обратния случай – спортистите да знаят кога са се изчистили”, заяви Милър.
 
Относно правата на човека и проблема, който може да възниква с нарушаване на личното пространство на атлетите, олимпийския шеф бе категоричен:
 
„Спортът е обществен клуб, поради това ако някой не иска да спазва правилата, не трябва да влиза в него”, убеден е Милър.
 
WOA е подкрепяна от 48 национални олимпийски асоциации и над 100 000 живи олимпийци, въпреки че президентът на организацията заяви накрая, че не говори от името на централата.
 
„Аз просто давам идея. Проверявам реакцията на хората, но трябва да мислим и за нови начини за защита на чистия спорт. Аз не съм Стив Джобс, но трябва да похарчим пари за най-новите технологии”, убеден е Милър.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки