Национал сред "приятелите" на измамника Александър

Случаят доби популярност в последните дни. Оказа се, че въпросният Александър/Спас е сглобил съвсем реална история за живота си, според която живеел в Париж

Национал сред "приятелите" на измамника Александър

 Националът за купа “Дейвис” Димитър Кузманов се оказа сред приятелите във фейсбук на измамника Спас Василев от Кочериново, който се подвизавал в социалната мрежа с фалшив профил под името Александър Николов.


Въпросният Спас е демонстрирал интерес към тениса и дори поствал статии за играта и мнения за постиженията на Григор Димитров.

 
Случаят доби популярност в последните дни. Оказа се, че въпросният Александър/Спас е сглобил съвсем реална история за живота си, според която живеел в Париж, пътувал много, бил част от щабовете на френски политици и можел да урежда евтини самолетни билети. Именно така той събирал лични данни от “приятелите” си във Фейсбук и източвал кредитни карти.

 
Сред ужилените има мениджър в банка, адвокат и много журналисти. С мненията си по различни въпроси Александър/Спас дори бил канен за автор в различни онлайн издания и предавал свои текстове, които били публикувани. Досега са установени щети за над 20 000-30 000 лв. а измамените са повече от 40 души.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки