Ягър дебютира за новия си тим

Калгари Флеймс е деветият клуб в кариерата на Яромир Ягър в НХЛ

Ягър дебютира за новия си тим

 Калгари Флеймс записа трета поредна победа в НХЛ, след като спечели с 4:3 след продължение гостуването си на Лос Анджелис Кингс.


Канадският тим стигна до допълнителното време след изравнителен гол на Матю Ткачук девет минути преди края на третата част, а само 62 секунди след началото на продължението Шон Монахан вкара победното попадение.

 
Срещата ще се започни и като дебют за Яромир Ягър за Калгари Флеймс. 45-годишният чех е най-възрастният хокеист в НХЛ. Той подписа с „огнените“ в началото на шампионата, но пропусна първите три мача, тъй като беше назад с подготовката. Ягър беше част от третата нападателна линия на отбора си, заедно с Крис Верстийг и Сам Бенет. Чехът игра 13:38 минути срещу Лос Анджелис.
 
 
Калгари Флеймс е деветият клуб в кариерата на Яромир Ягър в НХЛ. За последно той игра за Флорида Пантърс, който в началото на лятото реши да не подновява договора на чеха. През миналия сезон той завърши с 16 гола и 30 асистенции в 82 мача.


 
Яромир Ягър е един от 100-те най-велики играчи в историята на НХЛ. Той е трети във вечната ранглиста по голове (765), пети по асистенции (1149) и четвърти по изиграни мачове (вече 1712). Той държи рекорда за най-много победни голове (135). Двукратен носител на Купа Стенли с Питсбърг Пингуинс (1991 и 1992 г.).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки