Кале Зауерланд: Пулев не е фаворит, но има огромни шансове

„Не искам да отнемам нищо от мача между Джошуа и Кличко на „Уембли“, това беше огромна вечер за бокса и за всички в спорта"

Кале Зауерланд: Пулев не е фаворит, но има огромни шансове

 „Шансовете на Кубрат са огромни. Трябва да гледаме фактите преди мача. Не приказките на телевизиите, промоутърите и т.н., а фактите. Имаме страхотен млад шампион, чиито силни страни са ясни. Той е невероятно силен, невероятно бърз, невероятно атлетичен. Но има и слаби страни. Колко рунда е направил? Със сигурност не са много. Това говори и за силните му страни, но е и негова слабост. Той е неопитен като професионалист.


Като аматьор има около 40 мача. Антъни сам казва, че още се учи. Иска ми се Кубрат да се беше бил с Джошуа, преди Антъни да срещне Кличко. Защото Джошуа няма да се умори така отново, както го направи срещу Владимир. Дали има проблем с издръжливостта? Ако го погледна, бих казал: „Вероятно.“


Защото силните страни са и слабости. Той е огромен като Титаник. Е, не точно като Титаник, защото той потъна. Но Джошуа е като гръцки бог, като Херкулес. В същото време дали Херкулес ще изкара 36 минути? Това е доста време, за да носиш всички тези мускули, когато те тестват. Големият проблем е, че повечето хора не могат да изкарат 36 минути с Антъни. Кубрат може“, каза Зауерланд пред iFL TV.

 
Според промоутъра това, че Кобрата загуби с нокаут от Владимир Кличко предишния си мач за световната титла през 2014, не е от такова значение, защото сега българинът е различен.
„Хората казват: „Но той падна с нокаут от Кличко.“ Гледайте пак онзи мач. Първо – треньор на Кубрат тогава беше аматьорски треньор. Нямаше тактика в онзи мач. Той всъщност не слушаше никого и излезе да се бие. Но в следващите мачове видяхме един напълно различен Кубрат. И тогава почти се получи, защото той разклати Кличко много ясно.


Но той влезе на ринга като камикадзе. Ако погледнете реакцията на щаба на Кличко след мача с Кубрат и я сравните с други мачове – изглеждаше, че са спечелили безспорната световна титла за 5-и път, че са спечелили лотарията. Всички в ъгъла му избухнаха, никога не съм ги виждал така. Защо? Защото знаеха какви са опасностите от Кубрат Пулев. Пулев обича да се бие с по-едри боксьори, мрази мачове с по-дребни. Вижте кои е побеждавал – Александър Устинов, Тони Томпсън, Александър Димитренко, който тогава все още нямаше загуба. Не казвам, че тези боксьори са на нивото на Джошуа. Така че и Пулев трябва да е много по-добър в сравнение с преди“, допълни Зауерланд.
 
 
Той се върна отново към последния мач на Джошуа – победата с технически нокаут срещу Владимир Кличко на „Уембли“ в края на април. Зауерланд смята, че Кличко вече е минал най-добрите си години.
 
„Не искам да отнемам нищо от мача между Джошуа и Кличко на „Уембли“, това беше огромна вечер за бокса и за всички в спорта. Но ако погледнем по-внимателно – имаме млад шампион срещу човек, който вървеше надолу в кариерата си. Кличко беше загубил срещу Тайсън Фюри, не получи никакъв шанс. В мача преди това срещу Брайънт Дженингс също не се представи добре. В крайна сметка това беше Кличко, който беше преминал най-добрите си години. Но този Кличко свали Джошуа и трябваше да го довърши. Мисля, че всеки експерт го видя. Антъни направи страхотно измъкване и след това спечели мача.


Дали ще може да се измъкне така от подобна ситуация срещу Пулев? Няма никакъв шанс Пулев да го изпусне. Ще бъде като заек, който е на пътя на огромен камион, движещ се със 120 мили в час. Кличко обаче не го довърши, а трябваше. Но да не забравяме, че Кличко е от грешната страна на 40 г. Така че не искам да отнемам нищо от историята на онзи мач, тя беше като история от филм за Роки. Но това сега не е филм за Роки. Това е Кубрат Пулев, българин, от улиците на София. Той е готов за тежък мач. Не казвам, че сме фаворити. Просто казвам, че ще е тежка вечер. И това не е Северен Лондон, където аз съм израснал и където е израснал Джошуа. Не, улиците на София ще излязат на ринга в Кардиф. Това е различно. София идва в Кардиф, а не Владимир с неговия „Ролс-Ройс“, каза още промоутърът.
 
 
 
Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки