Дунав ще прекъсва черна серия

Венков аут за Славия

Дунав ще прекъсва черна серия

Дунав гостува днес на Славия от 15:30 часа на "Васил Левски" с амбицията да сложи край на негативната си серия навън. Драконите имат само една победа извън Русе от началото на кампанията и тя дойде именно на националния стадион. Още в първия кръг Дунав удари с 2:0 като гост Септември София. От тогава драконите записаха пет поредни загуби навън - от Черно море, Левски, Локо Пд, Верея и ЦСКА. Головата разлика на водения от Веселин Великов тим при шест визити е 6:11. Заради наводнения Градски стадион драконите имаха проблеми с нормалното провеждане на подготовката си през седмицата.

 

В лагера на русенци няма контузени и наказани. Те са обнадеждени и от мачовете с белите през миналия сезон - победа с 2:0 в София и 1:1 в Разград, където домакинстваше Дунав.

 

Трима играчи пък пропускат мача за Славия. Трайно контузени са вратарят Георги Петков и крилото Георги Йомов. Аут е и левият бек Михаил Венков. Той е с проблеми в адукторите от последните тренировки.

 

"Имаме известни проблеми, но ще се справим. Не трябва да подценяваме мача, а да излезем максимално концентрирани. Само ако дадем всичко от себе си, имаме шансове да спечелим. Нямаме право да се отпускаме. Нуждаем се от поредица от силни мачове и победи. Не трябва да ни вълнува в каква серия се намира Дунав, какви са му резултатите. Важно е ние да си свършим нашата работа. Да покажем играта, която можем, да затвърдим добрите игри", каза пред "Тема Спорт" наставникът на столичани Златомир Загорчич. Той обяви, че с тима продължават да тренират двамата българи Стефан Стаматов и Георги Георгиев, които играха в контролата с Раднички Ниш.

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки