Карамаринов ръководи конгреса на Европейската атлетика

Делегатите правят промени в конституцията

Карамаринов ръководи конгреса на Европейската атлетика
Президентът на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика (ЕА) Добромир Карамаринов ръководи конгреса на организацията, който се проведе днес във Вилнюс (Литва).
 
Карамаринов представи пред гостите от 50 страни членки на ЕА доклада за работата на Съвета в изминалия двугодишен период от както новото ръководство бе избрано в Блед през април 2015-а. Отсъстваха само делегати от Русия, която е със "спрени права". 
 
Делегатите във Вилнюс отчетоха, че за този период от 29 месеца са видели от ръководството на ЕА активна работа, иновативен подход, професионализъм и отдаденост. Сред положителните промени в последните 2 години бяха отчетени промените в етическия кодекс и норми на поведение. 
 
Най-висшият форум направи промени в конституцията на Европейската атлетика, за да бъде тя в унисон с реформите на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Прието единодушно бе за напред да се гласува явно, а не тайно, както бе досега.
 
Най-важните промени от конгреса са за ограничения в мандатността на изборните позиции. Предложено бе до 2027 г да има минимум 40% от всеки пол в ръководните структури на ЕА. В края на конгреса със златна значка на ЕА бяха наградени деятели с дългогодишен принос за развитието на леката атлетика на Стария континент.
 
Измежду тях бяха и двама представители на Балканската атлетика - Джак Коен, генерален секретар на Израелската атлетика в последните 23 г и Милорад Вулетич, президент на Черногорската федерация по лека атлетика.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки