Още един бивш футболист на Юнайтед е бил пред трансфер в Левски

"Обертан получава поносима и за България и за неговата класа заплата"

Още един бивш футболист на Юнайтед е бил пред трансфер в Левски

Левски привлече Габриел Обертан това лято, а преди пред трансфер на "Герена" е бил още един бивш футболист на Манчестър Юнайтед. Става дума за Федерико Македа, който сега рита в италианския Новара. Това разкри мениджърът Николай Жейнов.

 

„Много е важно какво е желанието на клуба, за да привлече един такъв футболист като Обертан. Тоест до колко съвпадат мненията на президента, на спортния директор, на треньора, които трябва да кажат какво точно искат. Тогава г-н Русев пое нещата в свои ръце и направихме трансфера за не повече от седмица. Това е едно нормално време. Имахме предварителна работа, но на него не му беше приоритет България. Миналата година можеше да дойде Федерико Македа, но по една или друга причина този трансфер не се осъществи. Когато всички следват една политика и да на едно мнение и тогава такъв трансфер може да бъде успешен", каза агентът при гостуването си в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3. 
 
"Финансовите параметри не мога да коментирам, но Обертан е на поносима и за България и за неговата класа заплата.  Левски по никакъв начин не изплаща компенсации и трансферна сума за привличането му. Тоест Левски го взе за нула трансферна сума, а за изходящ трансфер под 1 млн. и половина не може да се говори.  Обертан е трансферен удар за Левски. Не е вярно, че зимата не може да се вземат толкова добри футболисти, както през лятото", продължи Жейнов. 
 
"Според мен за предния трансферен прозорец Левски се справи най-добре, привличайки всички тези футболисти", добави той.
 
"Трансферът на Валери Божинов в Лозана го подготвяхме около два месеца  и половина по-рано. Не се знаеше дали ще остане същият треньор, тъй като отбора нямаше добри резултати. Всичко, което трябваше да се направи, го направихме. Не може да има добър мениджър със слаб футболист или обратното", обясни мениджърът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки