РБ Лайпциг надделя над Дортмунд (ВИДЕО)

Въпреки загубата възпитаниците на Петер Бош продължават да са начело с 19 точки, докато РБ Лайпциг има 16 и е на трета позиция

РБ Лайпциг надделя над Дортмунд (ВИДЕО)

 Отборът на РБ Лайпциг спечели дербито на 8-мия кръг в Бундеслигата срещу Борусия Дортмунд с 3:2 пред над 80000 зрители на "Сигнал Идуна Парк. Домакините откриха резултата с ранен гол в 4-та минута, дело на Пиер-Емерик Обамеянг. РБ Лайпциг обаче не закъсня с отговора си и в 10-та минута Марсел Сабицер изравни. Гостите излязоха напред в резултата, след като Юсуф Поулсен беше точен в 25-та минута.

В 47-та минута Борусия остана с човек по-малко, след като Сократис Папастатопулос получи директен червен картон, а Жан-Кевин Аугустин реализира дузпа и направи резултата 3:1. Гостите от РБ също завършиха двубоя с 10 души, като Щефан Илсанкер получи 2 жълти картона за 2 минути.

В 64-та минута Пиер-Емерик Обамеянг намали на 2:3, но това не беше достатъчно за Борусия да измъкне поне точка от срещата. Въпреки загубата възпитаниците на Петер Бош продължават да са начело с 19 точки, докато РБ Лайпциг има 16 и е на трета позиция.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки